Importverbod Galaxy Tab geldt voor 'paar weken'

Door: loek-essers | 10 augustus 2011 11:08

Nieuws

Het Europese importverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 geldt maar voor een paar weken. Samsung werd niet gehoord in de Duitse rechtszaak waarin Apple het verbod bedong.

Samsung mag zijn tablet, de Galaxy Tab 10.1, niet meer verkopen in Europa. De Duitse rechter stelde dinsdagmiddag een importverbod in op verzoek van Apple voor heel Europa, behalve Nederland. De Tab zou volgens Apple te veel lijken op de iPad. Samsung zou het design gekopieerd hebben.

Eenzijdig verzoek

Volgens de advocaat van Samsung, Bas Berghuis van Woortman van het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons, is dat vebod ingesteld voor één tot twee weken. Dat zegt Webwereld-verslaggever Andreas Udo de Haes die aanwezig is bij het eerste kort geding van Apple tegen Samsung in Nederland in Den Haag, hij sprak met Berghuis van Woortman.

Volgens de advocaat deed Apple in Duitsland een zogenaamd ex parte verzoek. Een eenzijdig verzoek waarin één partij de rechter om een oordeel vraagt zonder dat de andere partij wordt gehoord. Ex parte verzoeken worden ingediend als een eisende partij binnen zeer korte tijd iets via de rechter voor elkaar wil krijgen.

Geen verbod in Nederland

Waarschijnlijk gaat Samsung de zaak in Duitsland aanvechten maar details daarover kon de advocaat niet geven. Hij kan alleen iets kan zeggen over de Nederlandse zaak.

In Nederland werd via de Duitse rechtszaak geen importverbod ingesteld. Dat was onmogelijk omdat de zaak in Nederland vrijwel gelijktijdig aanhangig werd gemaakt door Apple. De Nederlandse zaken gaan dus apart door.

Drie Nederlandse zaken

De rechtszaken in Nederland worden ook breder ingestoken dan de Duitse zaak. Woensdag dient een eerste kort geding van Apple tegen Samsung in de rechtbank van Den Haag. Die zaak gaat over technologie, octrooien en patenten. Donderdag dient een tweede kort geding, ook aangespannen door Apple, dat meer zal gaan over modellenrecht. De zaken in Nederland gaan over zowel de Galaxy Tab 10.1 als de Galaxy S smartphones van Samsung.

Bij deze zaken zijn advocaten van zowel Apple als Samsung aanwezig. Ter verdediging startte Samsung in Nederland alvast een bodemprocedure tegen Apple, zo bleek dinsdag.

Het dossier van de advocaat van Apple.

Webwereld-verslaggever Andreas Udo de Haes twittert ook over de rechtszaak.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Importverbod Galaxy Tab geldt voor 'paar weken'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.