ImageOptim 1.2.5

Door: frank-de-graaf | 02 juni 2011 09:42

Review

Als u beeldmateriaal op een website wilt plaatsen, moet het aan bepaalde eisen voldoen. De meest bekende zijn dat de resolutie beperkt blijft en dat plaatjes klein van omvang zijn. De resolutie kan eenvoudig worden aangepast met een fotobewerkingsprogramma. Als de omvang van het eindresultaat dan nog steeds te groot is, moet ImageOptim er aan te pas komen.

Download het programma, pak het zipbestand uit en sleep ImageOptim naar de map met programma’s om het te installeren. Start het vervolgens en sleep de te verkleinen foto naar het venster van ImageOptim. Het plaatje wordt direct aangepast en verkleind. Met de toetscombinatie Command + gaat u naar de instellingen en kunt u voorkomen dat het origineel wordt overschreven. Het resultaat is een kleiner bestand met ongeveer dezelfde kwaliteit. Wel zijn alle extra’s verwijderd, zoals bijvoorbeeld de EXIF-data. Duik nogmaals in de instellingen om de kwaliteit wat te verlagen, mocht het eindresultaat nog steeds te groot zijn.

ImageOptim behoudt de kwaliteit van een plaatje, maar maakt de omvang een stuk kleiner.

ImageOptim 1.2.5

Freeware

Taal Engels

Download 1,5 MB

OS Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: ImageOptim 1.2.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.