IFTTT: Stuur je digitale leven aan met een iPhone

Door: Robin Smit | 11 juli 2013 14:37

iPad

Vanaf vandaag is de app van If This Then That, ook wel IFTTT, te downloaden voor de iPhone. Met de app is het mogelijk om geautomatiseerde handelingen aan te maken voor je telefoon. Zo kan je de app vertellen dat een bepaalde gebeurtenis moet leiden tot een actie. De app biedt bijna oneindige mogelijkheden, maar in dit artikel heb ik de vijf meest opvallende voor je opgesomd.

De handelingen die IFTTT kan verrichten worden ook wel recepten genoemd. Een recept bestaat uit een koppeling van twee apps op je telefoon, waarbij input van de eerste app resulteert in een handeling van de tweede app. Recepten kan je zelf maken met IFTTT, maar de makkelijkste oplossing is gewoon even te zoeken tussen de oplossingen die al op de website van IFTTT staan. Zo ben ik ook op de onderstaande mogelijkheden gekomen.

Foto’s automatisch uploaden

Foto’s die je maakt met je iPhone kan je automatisch synchroniseren met bijvoorbeeld iCloud of Dropbox. Voor de opslagdiensten die deze functionaliteit niet bieden is het mogelijk om met IFTTT recepten te maken die nieuwe foto’s automatische uploaden naar een online opslagdienst, sociale media of e-mail. Zo weet je zeker dat je jouw foto’s nooit kwijt raakt.

Lampen in huis aansturen

Wanneer moeten de lampen in huis aan gaan? Als er even wat wolken voor de zon komen is de behoefte aan een lichtje al snel groter dan op een zonnige dag. IFTTT kan je zo instellen dat de lampen in jouw huis automatisch aangaan wanneer het donker wordt in huis. Dit doe je door een koppeling te maken met apps voor het weerbericht of een klok. Hiervoor heb je wel Philips Hue lampen of WeMo schakelaars van Belkin nodig.

Kennis verbreden

Ben jij nieuwsgierig en wil je graag je kennis verbreden? IFTTT biedt je de mogelijkheid om elke dag een artikel van Wikipedia te ontvangen op nieuwsdienst Feedly. De artikelen die je ontvangt zijn volledig willekeurig, dus je bent er zeker van dat je elke dag weer iets totaal anders te lezen hebt.

Automatisch profielfoto aanpassen

Je hebt Facebook, Twitter, Tumblr, Google+ en waarschijnlijk nog wel meer verschillende sociale kanalen. Nu kan het best een gedoe zijn wanneer je jouw profielfoto voor al deze kanalen wil aanpassen. Met IFTTT is het mogelijk om jouw profielfoto bij alle sociale kanalen automatisch aan te passen wanneer je dit bij één kanaal doet. Zo blijft er tijd over voor andere leuke dingen.

RSS naar Facebook

Als je een website hebt, dan weet je dat er best wat tijd kan gaan zitten in het verspreiden van artikelen via social media. Met IFTTT is deze tijd nu niet meer verloren, want je kan de app opdracht geven om nieuwsartikelen van een bepaalde website automatisch te publiceren op bijvoorbeeld Twitter of Facebook.

Hebben de bovenstaande voorbeelden je enthousiast gemaakt en wil je zelf ook met IFTTT aan de slag? Download de app dan in de App Store en neem zelf eens een kijkje in de eindeloze bibliotheek met voorbeelden op IFTTT.

0 Reactie(s) op: IFTTT: Stuur je digitale leven aan met een iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.