iFileX 1.2.3

Door: frank-de-graaf | 21 juni 2012 14:07

Review

Waar Spotlight stopt met zoeken, gaat iFileX verder. Het programma brengt alle bestanden in kaart waar u naar op zoek bent, en het doet dat op elke schijf. Het maakt daarbij niet uit of dat de lokale harde schijf is of een netwerkvolume. De gebruikersinterface is minder prettig dan die van Spotlight, maar daar krijgt u wel heel veel extra mogelijkheden voor terug.

Download het programma en let op dat u de juiste versie kiest. Op de downloadpagina van de makers staat het programma wat verder naar beneden, onder hun betaalde software. Nadat u de software hebt opgestart, krijgt u een klein zwart venster te zien. Linksboven in beeld geeft u aan op welke schijf er gezocht moet worden en vervolgens kunt u verschillende zoekcriteria toevoegen. Zo kunt u zoeken op naam, maar ook op de datum waarop u het bestand voor het laatst hebt gebruikt. U kunt uw zoekactiekeuzes nog verfijnen door een aanvullend criterium toe te voegen. Klik daarvoor links onderin op het plusje. In tegenstelling tot Spotlight werkt iFileX niet met een index. Dat betekent dat de zoekopdracht op de schijf zelf wordt uitgevoerd, waardoor de zoekactie wat langer kan duren dan bij de methode die Spotlight gebruikt. Daar staat als voordeel tegenover dat het zoekresultaat completer is dan wat Apple's zoekmachine u voorschotelt.

iFileX is een goede aanvulling op Spotlight. Het programma werkt wat trager, maar zoekt beter.

iFileX 1.2.3

Freeware

Taal Nederlands

Download 3,7 MB

OS Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: iFileX 1.2.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.