IDC: 'iPad verliest positie marktleider in 2013'

Door: matthijs-van-den-broek | 13 maart 2013 09:02

iPad

IDC voorspelt dat Apple's iPad de positie van marktleider verliest in 2013. Dat komt door de stortvloed aan (goedkope) Android tablets. In heel 2013 gaan er volgens IDC 190,9 miljoen tablets over de toonbank. In eerdere voorspellingen van het ondezoeksbureau was dit nog 172,4 miljoen.

"De helft van het aantal tablets dat het afgelopen kwartaal op de markt kwam, heeft een scherm dat kleiner is dan 8 inch. We denken dat het aantal kleinere apparaten de komende jaren blijft groeien'", zegt IDC.

Dit betekent onder anderen, dat de iPad in 2013 voor het eerst niet meer de dominante partij is. Dit jaar zal 48,8 procent van alle tablets volgens IDC als besturingssysteem Android hebben, terwijl 46 procent van de tablets aangedreven wordt door iOS, het besturingssysteem van Apple.

"Microsoft's beslissing om twee verschillende tablet besturingssystemen te weten Windows 8 en Windows RT te lanceren, heeft tot nu toe geen goede resultaten opgeleverd in de markt," zegt Tom Mainelli, Research Director bij IDC. "Consumenten geloven niet in de toegevoegde waarde van Windows RT en op lange termijn denken we dat Microsoft en zijn partners beter kunnen focussen op het verbeteren van Windows 8. Een dergelijke focus zou op termijn kunnen leiden tot een evenwichtiger verdeling in de tabletmarkt."

0 Reactie(s) op: IDC: 'iPad verliest positie marktleider in 2013'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.