iControlPad krijg geen dock connector maar Bluetooth

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 september 2010 10:16

Nieuws

De iControlPad, een gamepad voor de iPhone, krijgt toch geen Apple dock connector. In plaats daarvan gaat de gamepad verbinding leggen met de iPhone via Bluetooth. In eerste instantie wilde het team achter de iControlPad het accessoire wel voorzien van een dock connector.

Het besluit is genomen aangezien accessoiremaker SanHo Corporation werd aangeklaagd aangezien zij wel gebruik maakte van de dock connector. Voor het gebruik van het verbindingsstuk vroeg SanHo geen toestemming aan Apple.

Een andere reden voor het besluit kan zijn dat het team achter de iControlPad de gamepad in de toekomst ook geschikt wil maken voor andere platformen zoals Android. Het team achter de iControlPad is op dit moment op zoek naar ontwikkelaars die kennis hebben van Bluetooth-ondersteuning op iOS.

De iControlPad is een gamepad die je om de iPhone heen kunt klikken. De accessoire is bedoeld om het gamen op de iPhone te verbeteren door fysieke toetsen aan het apparaat toe te voegen.

Het systeem is zo ontworpen dat je de gamepad na het maken van kleine aanpassingen ook kunt gebruiken in combinatie met andere telefoons. Hiervoor moet je wel twee nieuwe zijkanten aanschaffen die de telefoon in de gamepad klemmen.

0 Reactie(s) op: iControlPad krijg geen dock connector maar Bluetooth

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.