iCloud startklaar op alle Apple-platformen

Door: sebastiaan-bareman | 12 september 2011 11:11

Nieuws

Apple maakt zich klaar om iCloud te lanceren. Developers konden de afgelopen dagen een update installeren van alle Apple-platformen, waardoor iCloud volledig werd geïntegreerd.

Apple schrijft op zijn blog developers aan om applicaties klaar te zetten voor de lancering van de online storagedienst. Met de mededeling 'Get your app ready for iCloud Backup and Restore' verzoekt het bedrijf developers om de guidelines door te lezen, zodat ze apps naar behoren kunnen laten werken op iOS 5.

iOS 5 beta 7

Apple's iCloud is volledig geïntegreerd met het nieuwe mobiele platform iOS 5. Van iOS 5 stelde Apple onlangs de zevende beta-release beschikbaar. De update volgde 12 dagen na de Beta 6 en is over-the-air te downloaden. Nooit eerder ontwikkelde Apple zoveel betaversies voor een besturingssysteem. In de Beta 7 sloeg Apple een aantal kleine bugs plat.

OS X Build

Apple verspreidde dit weekend ook een nieuwe versie van OS X voor developers. In deze nieuwe versie OS X 10.7.2., genaamd Build 11C55, is iCloud voor het eerst helemaal geïntegreerd. In eerdere Builds moesten developers iCloud beta apart downloaden.

Met iCloud gaat Apple de concurrentie aan met bekende online data storagediensten als Dropbox en SugarSync, maar ook met online muziekdiensten als Google en Amazon. iCloud komt in de herfst beschikbaar voor het grote publiek. Onlangs werd bekend dat Amazon (EC2) en Microsoft (Azure) iCloud zullen hosten.

0 Reactie(s) op: iCloud startklaar op alle Apple-platformen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.