iCloud Drive gebruiken in macOS Sierra

Door: chwhynny-overbeeke | 15 oktober 2016 08:04

macOs Sierra
How To

Je kunt iCloud Drive gebruiken in macOS Sierra door bestanden en mappen automatisch vanaf je desktop en documenten naar iCloud Drive te laten uploaden. Dit is handig wanneer je veel onderweg bent en overal je bestanden wilt kunnen benaderen.

Apple biedt gratis 5GB aan opslagruimte in de cloud aan. Dit is erg handig omdat je op deze manier je bestanden overal kunt benaderen. Je kunt extra opslagruimte bijkopen als je dat zou willen. Dit zal vooral nodig zijn als je je foto's en video's in de cloud opslaat. Als je alleen documenten uploadt, is 5GB waarschijnlijk ruim voldoende. Lees ook: macOS Sierra - Meer update dan nieuw besturingssysteem.

iCloud Drive instellen op je Mac

Om iCloud Drive in te schakelen op je Mac, moet je naar Systeemvoorkeuren > iCloud gaan. Bovenaan kun je de optie inschakelen. Klik op Opties om de instellingen van iCloud Drive aan te passen.

Ga naar het tabblad Documenten en kies welke bestanden, mappen en app data je met iCloud wilt synchroniseren. Hoe meer dingen je selecteert, hoe meer ruimte je nodig zult hebben en hoe langer het synchroniseren zal duren.

Vanaf nu kun je je iCloud Drive via de browser of via een app benaderen. Hiervoor moet je uiteraard zijn ingelogd. Je kunt de inhoud van je iCloud Drive met meerdere apparaten synchroniseren. Hiervoor moet je op elk apparaat iCloud inschakelen zoals hierboven is uitgelegd.

iCloud Drive op macOS Sierra versus Mac OS X

Als je macOS Sierra gebruikt, wordt alles wat je binnen de iCloud Drive mappen opslaat of wijzigt automatisch gesynchroniseerd. Dus wat er op je Mac verandert, verandert ook meteen in de cloud en wat er in de cloud verandert, verandert ook meteen op je Mac. Let op: Dit betekent dat alles wat je op de ene plek verwijdert ook meteen op alle andere locaties verwijderd wordt.

Als je een oudere versie van Mac OS X draait, worden bestanden die je op je Mac opslaat niet automatisch naar iCloud Drive geüpload. Deze bestanden kun je dan dus ook niet op een Mac die op macOS Sierra draait benaderen, omdat ze überhaupt nooit met iCloud gesynchroniseerd zijn. Een oplossing is om bestanden die je toch wilt synchroniseren via de Finder handmatig in de mappen Desktop en Documenten binnen iCloud Drive op te slaan.

0 Reactie(s) op: iCloud Drive gebruiken in macOS Sierra

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.