Je iCloud-bestanden beheren in iOS 9

Door: chwhynny-overbeeke | 16 december 2015 07:34

How To

Sinds iOS 9 is het mogelijk om de iCloud Drive app op je iOS apparaat te installeren. Hier bespreken we hoe je de app kunt gebruiken om je bestanden te beheren.

iCloud Drive is een dienst van Apple waarmee je bestanden online kunt opslaan, benaderen, en synchroniseren met al je Apple apparaten. Lees ook: Clouddiensten gebruiken als je belangrijkste opslagplek.

Op je Mac kun je iCloud Drive inschakelen door naar Systeemvoorkeuren > iCloud > iCloud Drive te gaan. Je kunt de dienst ook via icloud.com benaderen.

Om de iCloud Drive app in iOS 9 in te schakelen moet je naar Instellingen > iCloud > iCloud Drive gaan en de schakelaar bij Op beginscherm op groen zetten.

Als de app eenmaal is ingeschakeld kun je één of meer bestanden selecteren. Onderaan het scherm krijg je dan de opties Verplaats en Verwijder te zien. Bestanden die aan een app gekoppeld zijn kun je niet naar een andere locatie verplaatsen.

Bovendien kun je de optie Nieuwe map selecteren, waarna je een naam moet invoeren voor de map die je aan wilt maken. Druk vervolgens op Maak aan. Als je dergelijke wijzigingen aanbrengt worden deze ook gesynchroniseerd met al je andere apparaten die aan iCloud gekoppeld zijn.

0 Reactie(s) op: Je iCloud-bestanden beheren in iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.