iCentre definitief failliet

Door: matthijs-van-den-broek | 18 juni 2013 00:00

Mac

Winkelketen iCentre, de grootste zelfstandige verkoper van Apple-producten in Nederland, is failliet. De rechtbank in Haarlem heeft het faillissement uitgesproken, bevestigde een woordvoerster dinsdag.

BAS Group, bekend van Dixons en MyCom, wil 24 vestigingen van het nu dus officieel failliete iCentre overnemen. Dat betekent dat er 10 winkels moeten sluiten, of aan een ander bedrijf worden verkocht.

Vorige week maandag kreeg iCentre Group al uitstel van betaling doordat het in grote financiële problemen was gekomen.

De winkels van iCentre zijn inmiddels gesloten. Bij Nederlands grootste Apple Premium Reseller werken ongeveer 400 mensen. Of zij allemaal ontslag krijgen, is nog niet bekend. Volgens CEO Schortinghuis van iCentre zouden tijdens de surseanceperiode de winkels van iCentre en de webshop gewoon open zijn. Nu het faillissement is uitgesproken, is niet duidelijk wat daarvan de gevolgen zijn voor klanten die mogelijk wel al een bestelling hebben lopen maar de spullen nog niet hebben gekregen.

Een woordvoerder van Potjonker, het advocatenkantoor waaraan curator van iCentre Rocco Mulder is verbonden, kon daar niets over zeggen. Wel bevestigde hij dat de onderhandelingen met BAS Group nog niet zijn afgerond.

0 Reactie(s) op: iCentre definitief failliet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.