IceClean 3.4.6

Door: Robbin Ooijevaar | 24 maart 2011 12:04

Review

Een Mac heeft niet veel onderhoud nodig, omdat OS X minder last heeft van veel zaken die onder Windows nogal eens voorkomen, zoals bijvoorbeeld schrijffragmentatie. Dat neemt niet weg dat wat onderhoud op zijn tijd geen kwaad kan.

IceClean maakt gebruik van de tools die al op een Mac aanwezig zijn, maar die normaal gesproken vanuit een terminal-venster handmatig moeten worden opgestart. In tegenstelling tot de meeste andere Mac-programma’s zitten bij IceClean vrijwel alle functies in het menu en niet in het programmavenster zelf. Kies uit dat menu de onderhoudstaak die u wilt uitvoeren en voer vervolgens uw wachtwoord in. De meeste taken worden met beheerdersrechten uitgevoerd. Naast onderhoudstaken voorziet IceClean ook nog in een enorme lijst met hulpprogramma’s, die u onder het kopje Utilities kunt vinden.

IceClean ontsluit beheer- en hulpprogramma’s die normaal gesproken handmatig moeten worden uitgevoerd binnen een terminal.

IceClean 3.4.6

Freeware

Taal Engels

Download 1,7 MB

OS Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: IceClean 3.4.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.