iBooks 2: 350,000 downloads in de eerste drie dagen

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 januari 2012 19:00

Nieuws

Apple heeft afgelopen week de vernieuwde versie van iBooks gelanceerd. Het platform voor studieboeken blijkt een groot succes. In de eerste drie dagen na de lancering zijn 350,000 ebooks uit de online boekenwinkel gedownload.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Global Equities Research (via AllThingsD). Het boek E.O. Wilson's Life on Earth is momenteel gratis te downloaden. Het is onduidelijk hoe vaak dit boek inmiddels is gedownload, waardoor niet bekend hoeveel betaalde ebooks er zijn gedownload.

Wel is duidelijk dat iBooks Author, Apple's gratis tool voor het creëren van ebooks voor iBooks, goed scoort. De software is in de eerste drie dagen na de lancering 90,000 keer gedownload. De tool moet het voor uitgevers eenvoudiger maken een ebook te ontwikkelen die is geoptimaliseerd voor iBooks.

Apple lanceerde iBooks 2 en iBooks Author op 19 januari 2012 tijdens een evenement in New York. "Er is werkelijk geen gedrukt boek dat op kan boksen tegen iBooks 2," stelde Apple's Roger Rosner tijdens de presentatie. Studenten kunnen onder andere op een woord klikken om extra informatie over het begrip te krijgen. Ook is het mogelijk aantekeningen te maken tijdens het lezen, waarna deze worden opgeslagen in een 'Notities'-document.

0 Reactie(s) op: iBooks 2: 350,000 downloads in de eerste drie dagen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.