Huis van Steve Jobs leeggeroofd door inbreker

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 augustus 2012 18:22

Mac

De villa van de inmiddels overleden Apple-CEO Steve Jobs in Palo Alto is leeggeroofd. In totaal werd 60.000 dollar, zo'n 48.500 euro, aan bezittingen gestolen. Een 35-jarige man uit Alameda, Californië is opgepakt voor de inbraak.

Sillicon Valley's Mercury News meldt dat de inbraak op 17 juli werd gepleegd. De politie wist op 2 augustus een verdachte te arresteren. De man is in beschuldiging gesteld van woninginbraak en het verkopen van gestolen goederen. De man kan tot zeven jaar en 8 maanden celstraf krijgen voor de inbraak. Gezien de flinke omvang van de buit kan de rechter besluiten deze straf met maximaal één jaar worden verlengd.

Veel onduidelijkheid

Het is onduidelijk wat er precies tijdens de woninginbraak is buitgemaakt. De politie stelt dat het gaat om 'computers en persoonlijke eigendommen' uit het huis van Steve Jobs. Het is onduidelijk of de gestolen goederen ook daadwerkelijk eigendom waren van Steve Jobs of van een familielid.

De inbreker lijkt het overigens niet bewust op Steve Jobs te hebben gemunt. De politie vermoedt dat de inbraak volledig willekeurig is gepleegd en de inbreker niet wist wie de eigenaar van het huis is.

0 Reactie(s) op: Huis van Steve Jobs leeggeroofd door inbreker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.