HTC wint patentstrijd van voormalig Apple-dochter

Door: martin-bruining | 01 december 2011 14:09

Nieuws

HTC maakt geen inbreuk op patenten voor digitale cameratechnologie van het Amerikaanse bedrijf FlashPoint. De voormalige Apple-dochter bezit een patent op het automatisch roteren van een display.

Flashpoint diende in juli 2010 een aanklacht in bij de Amerikaanse International Trade Commission (ITC). In juli oordeelde die handelscommissie al dat HTC geen inbreuk maakte, die uitspraak is nu definitief.

Automatisch roteren

Het patent met nummer '769 is ingediend in 1997 en beschrijft “Een methode om een grafische userinterface te roteren om portret- en landschapopnamen te maken vanuit een enkele unit." Het conflict ging zowel over de Android-telefoons van HTC als over de Windows Phone 7-toestellen van het bedrijf. Een ITC-rechter oordeelt (pdf) dat het Taiwanese HTC in beide gevallen geen inbreuk maakt op de patenten van FlashPoint.

Bedrijven in de VS stappen vaak naar de ITC, omdat de handelscommissie in veel gevallen sneller oordeelt dan Amerikaanse rechtbanken. Ook kan de ITC snel een importverbod afkondigen het inbreuk op een patent constateert is. Apple en HTC stapten in het verleden ook al naar de ITC om een handelsverbod te eisen.

Telco-schikking

FlashPoint had eerder ook Nokia, RIM en LG aangeklaagd. Die aanklacht ging over het schenden van een ander patent, dat ook betrekking had op digitale cameratechnologie, maar die bedrijven troffen een schikking met het bedrijf. Aanvankelijk werd ook HTC om dit patent aangeklaagd, maar nadat de andere telco's besloten te schikken liet Flashpoint die claim om onbekende reden vallen.

0 Reactie(s) op: HTC wint patentstrijd van voormalig Apple-dochter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.