HTC mag niet meedoen met Microsofts tabletfeestje

Door: rene-schoemaker | 07 juni 2012 11:34

Nieuws

HTC mag van Microsoft niet meedoen aan de ontwikkeling van tablets met Windows 8 en moest ook nog eens zijn omzetverwachting naar beneden bijstellen. Smartphones liggen te verstoffen in pakhuizen.

Het topmodel One X heeft HTC niet aan de verwachte omzetgroei kunnen helpen. In mei haalde de fabrikant uit Taiwan een miljard dollar binnen en dat is 26 procent minder dan in mei 2011. HTC verwacht nu een kwartaalomzet van 3 miljard dollar te boeken, 13 procent minder dan eerder verwacht. De aandelen kelderden direct.

Producten komen de opslag niet uit

Het gaat niet goed met HTC, vooral in Europa. Doordat producten blijven liggen heeft de fabrikant zo'n 800 miljoen dollar moeten afschrijven op zijn voorraden. Dat gaat in de komende maanden niet beter worden nu Samsung volledig los gaat met zijn Galaxy SIII en Apple na de zomer ook nog eens komt met zijn nieuwe generatie iPhone.

Wat ook niet heeft geholpen is de vertraging die de invoer van nieuwe modellen in de Verenigde Staten heeft opgelopen vanwege de patentenoorlog met Apple. De Amerikaanse douane hield de pallets aan de grens tegen. HTC heeft toen noodgedwongen de user interface van de toestellen, de HTC One X en de EVO 4G, aangepast, waarna uiteindelijk de douane de modellen vrijgaf.

HTC klaagt over uitsluiting door Microsoft

Ondertussen sipt HTC dat het door Microsoft niet mag meedoen in de feestelijke introductie van Windows 8, meldt financieel persbureau Bloomberg. De leverancier uit Taiwan verkoopt simpelweg te weinig producten om van enige substantie te kunnen zijn, is de redenatie van Microsoft volgens niet bij naam genoemde bronnen. Daarnaast heeft HTC nauwelijks ervaring op de tabletmarkt.

Al met al ziet de toekomst er voor HTC donker uit, zegt analist Matthew Thornton tegen Bloomberg. “Consumenten verzamelen zich rond de platformen van Samsung en Apple en het zal vanaf nu nog slechter gaan", schetst hij de situatie waarin HTC zit. Microsoft houdt zich desgevraagd op de vlakte. “HTC is een sterke partner, nu en in de toekomst", zegt Frank Shaw via email aan Bloomberg, waarin hij tevens weigerde verder op de zaak in te gaan.

0 Reactie(s) op: HTC mag niet meedoen met Microsofts tabletfeestje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.