HTC is niet van plan rechtszaken met Apple te schikken

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 augustus 2012 13:35

iPad

Apple en HTC zijn al enige tijd in een juridische strijd verwikkeld over patenten. Samsung verloor vorige week een langslepende patentrechtszaak tegen Apple en moet ruim 800 miljoen euro schadevergoeding betalen. Desondanks is HTC niet van plan zijn eigen rechtszaken tegen Apple te schikken.

Cher Wang, lid van het raad van bestuur van HTC, zegt tegen Digitimes dat HTC voldoende zelfvertrouwen heeft om in de rechtbank de strijd aan te gaan met Apple. HTC ziet het verlies van Samsung in de Amerikaanse patentrechtszaak niet als aanleiding een schikking te treffen met Apple. Wang zegt dat het verlies van Samsung niet betekent dat het complete Google Android-ecosysteem faalt.

Juridische strijd

Apple en HTC beschuldigen elkaar van patentschending. Zo wist HTC onlangs twee patenten van HP te bemachtigen, waarna het bedrijf Apple aanklaagde voor inbreuk op deze patenten. Ook kocht HTC in september 2011 negen patenten van Google als munitie voor zijn strijd met Apple.

Apple wist de International Trade Commission (ICC) in mei te overtuigen dat HTC met de HTC One X en HTC EVO 4G inbreuk maakte op zijn patenten. De ICC kondigde een tijdelijk importverbod op de toestellen in de Verenigde Staten af. HTC paste de toestellen echter aan, waarna de apparaten weer in de Verenigde Staten werden toegelaten.

0 Reactie(s) op: HTC is niet van plan rechtszaken met Apple te schikken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.