HP maakt iMac-kloon (foto's)

Door: Jasper Bakker | 15 februari 2012 11:37

Nieuws

HP's nieuwste werkstation is net zoals de iMac geheel verwerkt in het scherm. In tegenstelling tot die Apple-consumentencomputer is de Z1 makkelijk te upgraden.

Het Z1-werkstation heeft een 27 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het apparaat is op de eigen voet plat te klappen en dan te openen zoals de voorklep van een auto. Alle componenten van de computer zijn dan bereikbaar en om te wisselen of uit te breiden. HP brengt de Z1 in april wereldwijd op de markt.

Configuratie-opties

Als besturingssysteem is Windows 7 Professional (32- of 64-bit) of Suse Linux Enterprise Desktop 11 te kiezen. Standaard is het systeem te verkrijgen met verschillende Intel Xeon-processors, uiteenlopende Nvidia Quadro-grafische kaarten, ECC-geheugen (error-correcting code) tot 32 GB, SATA-schijven en SSD's (solid state drives).

Deze alles-in-één pc is ook verkrijgbaar met veel lichtere specificaties. HP biedt als optie Intels dualcore Core i3, met de ingebouwde grafische chip Intel HD 2000. In combinatie met die instapprocessor is er geen ECC-RAM te gebruiken en ligt de geheugenlimiet op maximaal 8 GB DDR3.

0 Reactie(s) op: HP maakt iMac-kloon (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.