HP: 'Apple streeft ons voorbij in 2012'

Door: sebastiaan-bareman | 01 december 2011 11:32

iPad

Apple neemt volgens Hewlett-Packard (HP) in 2012 de koppositie over als grootste computerleverancier. HP zint op wraak en verwacht in 2013 weer de leider te zijn.

Apple doet het geweldig, zegt HP-ceo Meg Whitman in een interview met de Franse krant Le Figaro. Volgens haar is het aannemelijk dat Apple in 2012 door de verkoop van tablets de grootste computerleverancier ter wereld wordt.

Duwtje in de rug

HP staat al jaren bekend als de grootste computerleverancier. Whitman reageert met haar verwachting op het onderzoek van techbedrijf Canalys. Uit dit onderzoek blijkt dat Apple met de lancering van de iPad 3 het laatste duwtje krijgt om volgend jaar de koppositie over te nemen.

HP reageert op het verlies door een aantal nieuwe producten op de mark te brengen, waarmee het hoopt terug te slaan. Whitman verwacht dat HP in 2013 de koppositie als computerleverancier terug in handen krijgt. Eén van de nieuwe producten is de presentatie van de Slate 2 in 2012. Deze nieuwe tablet, met Windows 8 als besturingssysteem, moet zorgen voor de definitieve terugkeer van HP.

WebOS besluit

Binnen twee weken neemt HP volgens Whitman verder een besluit over de toekomst van het eigen WebOS-besturingssysteem. Whitman vertelt dat het een moeilijke beslissing is vanwege het team van 600 mensen dat aan het besturingssysteem werkt. Het bedrijf steggelt al enige tijd over het behouden of afstoten van het eigen mobiele besturingssysteem. De topvrouw geeft aan dat HP wel kijkt naar een ander besturingssystemen. Buitenlandse media speculeren dat HP hiermee lonkt naar het Android-besturingssysteem van Google.

PC-divisie afstoten

Eerder dit jaar besloot Whitman's voorganger Leo Apotheker om de pc-divisie van HP af te stoten. In het interview geeft Whitman drie redenen voor het terugdraaien van deze beslissing. Allereerst zou de afscheiding van de divisie zorgen voor 1 miljard dollar aan verliezen, wat voor HP een te grote aderlating is. Ten tweede is er volgens haar een sterke wisselwerking tussen de aanschaf van andere HP-producten, zoals servers, en het kopen van personal computers. Ten slotte zegt Whitman dat het HP-merk zeer sterk verbonden is met de Personal computer.

0 Reactie(s) op: HP: 'Apple streeft ons voorbij in 2012'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.