How-to: iTunes account zonder creditcard aanmaken

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 september 2011 16:43

Nieuws

Apple vraagt bij het aanmaken van een iTunes account om een creditcard. Het kan natuurlijk zijn dat jij geen creditcard hebt, maar toch een iTunes account wilt aanmaken. In dit artikel lees je hoe dit kan.

Voorheen moest je goed zoeken om te ontdekken hoe je een iTunes Account zonder creditcard aan kon maken. Tegenwoordig heeft Apple deze methode gebruiksvriendelijker gemaakt. Je kunt nu ook gebruik maken van een iTunes Gift Card om een iTunes Account aan te maken.

Klik in iTunes op de iTunes Store. Kies hier voor aanmelden en maak een nieuw account aan. Nadat je een gebruikersnaam en wachtwoord hebt gekozen kom je op het onderstaande scherm, waar je je betalingsgegevens moet opgeven. Je kunt hier kiezen voor een creditcard, maar ook voor een iTunes Gift Card. Deze kun je invoeren in het venter "Om een code of cadeaubon in te wisselen, voert u het hier in".

Vul de code van de iTunes Gift Card in

iTunes activeert vervolgens de iTunes Gift Card en zet het tegoed op het account dat je aanmaakt. Je kunt hierna gelijk beginnen met het aanschaffen van apps of muziek. Een iTunes Gift Card kun je in de Apple Store kopen, maar ook gewoon bij een officiële Apple-winkel of de MediaMarkt.

iTunes Account zonder tegoed

Heb je geen zin om direct tegoed op je iTunes Account te zetten? Dan kun je via een omweg toch een iTunes Account aanmaken, bijvoorbeeld om gratis apps te downloaden. Ga in iTunes via de iTunes Store naar het tabblad Apps. Zoek een gratis app en klik op 'Koop'. iTunes vraagt je in te loggen op je iTunes Account of een iTunes Account aan te maken. Maak hier een nieuw account aan.

Zodra je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld kom je op een pagina waar je je betaalgegevens moet opgeven. Hier kun je naast de verschillende creditcardmaatschappijen ook kiezen voor de optie 'Geen'. Door hiervoor te kiezen hoef je niet direct tegoed op je iTunes Account te zetten. Let op! Deze optie krijg je alleen te zien als je eerst een gratis app hebt geselecteerd.

Kies een gratis app, maak een account aan en kies voor de optie 'Geen' of 'None'

0 Reactie(s) op: How-to: iTunes account zonder creditcard aanmaken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.