How to: een Amerikaans iTunes-account aanmaken

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 september 2010 14:56

iPad

Promotie codes waarmee je apps gratis kunt downloaden zijn alleen beschikbaar voor de Amerikaanse-versie van iTunes. Heb je een dergelijke code in je bezit? Dan zul je een Amerikaans iTunes-account moeten aanmaken om de code te kunnen gebruiken. In dit artikel lees je hoe je dit doet. Heb je al een account en wil je alleen weten hoe je hierin de promotie code gebruikt? Kijk dan onderaan dit artikel!

Land kiezen

Allereerst moet je in iTunes je 'normale' account moeten uitloggen. Dit doe je door in het menu 'store' de optie 'afmelden' te kiezen. Hierna kies je nogmaals het menu 'store' en klik je op 'startpagina'. In de rechtonderhoek van de startpagina vind je een Nederlandse vlag. Door hier op te klikken kun je het land waarin je je bevindt veranderen. Kies hier 'United States'.

Klik vervolgens op 'App Store' in de balk boven in beeld en kies een gratis applicatie uit. Dit een belangrijk aangezien je hierdoor de mogelijkheid krijgt geen betaalmogelijkheid op te geven en dus een account kunt aanmaken zonder credit card-gegevens. Klik vervolgens op 'Free App' om de applicatie te downloaden en te installeren. Voordat je hier aan kunt beginnen krijg je een scherm te zien waarop je een nieuw account kunt aanmaken.

Account aanmaken

Klik op 'nieuw account aanmaken' en daarna op 'continue'. Je krijgt nu de gebruiksvoorwaarden te zien, die je moet accepteren. Vink 'I have read and agree to the iTunes Terms and Conditions and Apple’s Privacy Policy' aan en klik nogmaals op 'continue'.

Nu ben je beland op het punt waar je daadwerkelijk kunt beginnen met het invoeren van gegevens voor je nieuwe account. Voer een emailadres in dat je niet hebt gebruikt voor je Nederlandse iTunes-account en kies een wachtwoord. Vul een vraag en antwoord in waarmee je je wachtwoord kunt resetten zodra je deze vergeet en voer je geboortedatum in. Klik vervolgens op 'continue'.

Betaal- en adresgegevens

Je bent nu op de pagina aangekomen waar je zowel adres- als betaalgegevens moet opgeven. Kies hier bij 'credit card' de optie '

'none'. In het vak 'iTunes Gift Cards and Certificates' kun je de promotie code die je hebt gekregen invoeren. Vervolgens moet je een adres opgeven in de Verenigde Staten. Het voordeel hierbij is dat de adresgegevens niet worden gecontroleerd, waardoor je dus bijvoorbeeld het adres van het Witte Huis kunt opgeven.

Na deze gegevens in te hebben gevuld is je account aangemaakt en krijg je een verificatiemail. Na op de link in deze mail te hebben geklikt is je account helemaal af. De app die bij de promotie code hoort begint nu automatisch te downloaden naar de computer. Nadat de app is gedownload kun je de iPod touch, iPhone of iPad aansluiten op de computer om de app op het apparaat te zetten.

Ik heb al een Amerikaans iTunes-account

Heb je al een Amerikaans iTunes-account? Dan kun je promotie code invoeren door in te loggen en simpelweg naar de startpagina van iTunes te gaan. Hier vind je aan de rechterkant het menu 'quick links' waar ook de optie 'redeem' tussen staat. Door hier op te klikken laad een pagina waar je de promotie code kunt invoeren, waarna het downloaden begint.

0 Reactie(s) op: How to: een Amerikaans iTunes-account aanmaken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.