Hoge boom bij Apple Bob Mansfield verlaat directie

Door: matthijs-van-den-broek | 29 juli 2013 07:31

Mac

Of het nu alweer rommelt in het hogere management bij Apple of dat dit een logische keuze is: Bob Mansfield verlaat de directie van Apple. Hij ging eerder met pensioen, kwam terug na veel rumoer en onrust, rapporteerde direct aan Tim Cook maar gaat zich nu bezig houden met "speciale projecten" met nog steeds de korte lijn met Tim Cook.

Mansfield is een zwaargewicht bij Apple, aan boord sinds 1999 en onder andere verantwoordelijk voor de technologie achter de MacBook Air en sommige iPhones. Mansfield ging in juni 2012 met pensioen, en dat werd ook aangekondigd door Tim Cook, met prachtige en lovende "say goodbye" quotes.

Of het nu rommelt in de directie van Apple, of dat dit gewoon een normale gang van zaken is, blijft voorlopig onduidelijk. Wat wel apart is, meldt MacRumors, is dat het stukje op de website over de persoon van Bob Mansfield, volledig van de Apple-website is verdwenen.

Bob Mansfield was vorig jaar een belangrijke pion in de veranderingen die Apple doorvoerde in de toplaag van het bedrijf. Hij zou eigenlijk met pensioen gaan, werd vervangen door Dan Riccio, maar dat viel niet in goede aarde bij meerdere andere hooggeplaatste personen bij Apple. Mansfield werd in augustus 2012 teruggehaald naar zijn inmiddels alweer vorige positie als SVP Technologies. Hij kreeg toen, aldus Bloomberg, een salarispakket aangeboden van ruim 85,5 miljoen dollar, wat hem het best betaalde directielid uit de Standard & Poor's Top 500 bedrijven van 2012 maakte.

Mansfield gaat nu dus door als leider van een aantal "speciale projecten", waarbij hij direct rapporteert aan CEO Tim Cook. Vraag is natuurlijk of dit een soort chique zijspoor is, of dat dit een door Mansfield geambieerde carrièrestap is.... Waarschijnlijk dat laatste, in het speciale team waar Mansfield gaat zitten bevindt zich waarschijnlijk ook Paul Deneve, dus het is geen hobbyclubje. Deneve, de CEO van het beroemde Franse modehuis Yves Saint Laurent werd in juni aangenomen om te werken aan "speciale projecten". Ook hij rapporteert direct aan Tim Cook.

0 Reactie(s) op: Hoge boom bij Apple Bob Mansfield verlaat directie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.