Hoe verlaag je het volume van het opstartgeluid in OS X?

Door: Martin Gijzemijter | 03 augustus 2016 07:05

How To

Het opstartgeluid van OS X is onmiddellijk redelijk iconisch. Het is echter ook loeihard en daar zit je niet altijd op te wachten, bijvoorbeeld wanneer er mensen nog liggen te slapen. Maar wist je dat je het volume kunt aanpassen?

Het opstartgeluid in OS X wordt standaard afgespeeld via de interne luidsprekers van je Mac. Je kunt dit volume aanpassen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je tegelijkertijd het volume aanpast van alle andere dingen die kunnen worden afgespeeld op je Mac, zoals muziek, video's enzovoort. Lees ook: Volumemelding op je Mac uitschakelen.

Heb je externe luidsprekers, dan is het goed om te weten dat de twee los staan van elkaar. Je kunt dan het volume van de interne luidsprekers helemaal op nul zetten. In principe moet je dat ook doen voor je externe luidsprekers als je geen hard geluid wilt, maar vaak hebben externe luidsprekers een fysieke volumeknop en dat is natuurlijk nog veel makkelijker.

Volume aanpassen

Om het volume van de interne luidspreker, en dus het opstartgeluid, aan te passen, klik je op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Geluid. In het venster(tje) Geluid dat verschijnt klik je op het tabblad Uitvoer, en vervolgens op Interne luidsprekers. Helemaal onderin zie je de optie Uitvoervolume. Met de schuifregelaar kun je het volume naar het gewenste niveau brengen of klikken op Geluid uit om het geluid helemaal uit te schakelen.

Je kunt het volume van het opstartgeluid eenvoudig aanpassen.

Nu horen we je denken: maar je kunt toch ook het geluid harder en zachter zetten via het luidsprekerpictogram in de menubalk? Dat kan zeker, maar dit kan pas nadat OS X is opgestart, en dan is het geluid al afgespeeld. Via deze manier zet je het standaardvolume laag, en kun je het zelf per sessie hoger instellen.

0 Reactie(s) op: Hoe verlaag je het volume van het opstartgeluid in OS X?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.