Hoe update je alle apps in macOS automatisch?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 09 augustus 2017 10:50

How To

macOS wordt geleverd met de meest essentiële programma’s en apps. Dat is in het begin misschien voldoende, maar je zult al snel je extra software installeren die je nodig hebt. Van die software worden steeds verbeterde, veiligere versie suitgebracht. Hoe kun je je Mac-apps automatisch updaten, zodat je altijd de meest recente versie hebt?

Het installeren van updates van programma's op je Mac is belangrijk, niet alleen omdat dat nieuwe functies oplevert binnen het programma, maar ook omdat het zorgt voor meer veiligheid. In updates worden lekken vaak gedicht en dergelijke updates wil je dus niet missen. Gelukkig hoeft dat absoluut geen dagtaak te zijn.

App Store

Dat het geen dagtaak hoeft te zijn wil niet zeggen dat het dat ook niet kán zijn. Wanneer je je software overal en nergens vandaan plukt, is het een hels karwei om alle updates in de gaten te houden. Ons advies is dan ook, installeer software waar mogelijk alleen via de Mac App Store. Niet alleen is dat veiliger, maar al je updates lopen dan via een centraal kanaal, waardoor je alles automatisch kunt laten updaten zonder daar naar om te hoeven kijken.

Automatische updates

Met behulp van de App Store kun je dus al je software automatisch laten bijwerken. Voordat dat gebeurt moet je echter wel zorgen dat die App Store ook daadwerkelijk toestemming heeft om dat te doen. Je controleert dit via Systeemvoorkeuren / App Store. Je vindt hier een aantal opties die je aan kunt vinken. Zorg ervoor dat álle opties zijn aangevinkt. Wanneer dit het geval is, hoef je je over updates geen zorgen meer te maken. Let wel: software die je buiten de App Store om installeert moet je natuurlijk nog wel zelf updaten.

0 Reactie(s) op: Hoe update je alle apps in macOS automatisch?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.