Hoe sync je bladwijzers tussen twee iCloud-accounts?

Door: christopher-breen | 10 mei 2014 09:30

How To

Stel, je hebt twee iCloud-accounts ingesteld op de iPad die jij en je partner delen. Dan kan je tegen het probleem aanlopen dat je in Safari alleen de bladwijzers van je eigen account ziet. Gelukkig is er een manier om ook de bladwijzers van een tweede iCloud-account op de iPad in te zien.

Als je op de iPad naar Settings > Mail, Contacts, Calendars gaat en eens goed naar deze twee iCloud-accounts kijkt, dan zul je zien dat er onder de ene meer opties staan dan onder de andere. Bij de ene staat Mail, Contacts, Calendars, Reminders, Safari, Notes, Keychain, Photos, Documents & Data, en Find My iPad. De andere heeft alleen Mail, Contacts, Calendars, Reminders, en Notes staan.

Waarom? Druk op het tweede account, en in even kleine lettertjes zul je de woorden "Only your main account can use Bookmarks, Photo Stream, Documents & Data, Backup, and Find My iPad" zien staan.

Het hoofdaccount is het account die je als eerste hebt aangemaakt. Helaas is er geen optie om de ene als hoofdaccount aan te wijzen en de andere als secundaire account wanneer je ze eenmaal hebt ingesteld. Om de status van hun dominantie te veranderen, moet je beide accounts van de iPad verwijderen en ze opnieuw aanmaken, waarbij je het hoofdaccount als eerste aanmaakt (als je alleen het hoofdaccount verwijdert krijgt het secundaire account niet ineens dezelfde opties die het hoofdaccount had).

Bladwijzers Safari

Wat de bladwijzers betreft: Het antwoord bevalt je misschien niet, maar ik raad aan dat je het als volgt aanpakt: Open op de computer die je vriendin gebruikt Safari, en kies Bookmarks > Add Bookmarks Folder. Hierdoor verschijnt Safari's Bookmarks venster. Voeg aan deze map alle bladwijzers toe die je partner op de iPad wil gebruiken. (Als het helpt met de organisatie kun je mappen binnen deze map aanmaken en de bladwijzers dan rangschikken op onderwerp of thema.)

Sleep de map naar het bureaublad zodra je alle gewenste bladwijzers hebt toegevoegd en ze naar keuze georganiseerd hebt. Deze zal dan daar verschijnen in zijn georganiseerde vorm, compleet met alle bladwijzers en mappen die je eraan hebt toegevoegd.

Zet deze map over naar de Mac of het account waarmee het iCloud hoofdaccount van de iPad synchroniseert. Voeg hem op die Mac toe aan Safari (ik zou hem in de Favorites balk zetten). Zolang je de Mac zo geconfigureerd hebt dat hij bladwijzers synchroniseert via iCloud, zou het niet lang moeten duren voordat de map vol met bladwijzers in Safari op de iPad verschijnt. Als dat gebeurd is, kan je vriendin haar bladwijzers eenvoudig benaderen door op die map te drukken in de Favorites balk in Safari op de iPad.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite Macworld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

0 Reactie(s) op: Hoe sync je bladwijzers tussen twee iCloud-accounts?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.