Hoe krijg je iPhone filmpjes in iMovie op je iPad?

Door: Martin Gijzemijter | 13 december 2013 09:25

How To

Video's monteren op iMovie voor de iPad gaat natuurlijk een stuk prettiger dan monteren op je iPhone. De kans is echter groot dat je bijna al je filmpjes met je iPhone hebt geschoten. Dus hoe krijg je de video's van je iPhone in iMovie op de iPad?

Ouderwetse methode

Het is al heel lang mogelijk om video's tussen iOS-apparaten uit te wisselen, maar de methode daarvoor was lange tijd omslachtig. Ten eerste is er de Camera Connection Kit die je voor een paar tientjes kunt kopen (als je gaat voor het Apple-merk). Door beide apparaten aan te sluiten op deze kit, kun je vrij eenvoudig media uitwisselen. Echter, daar heb je dus wel extra hardware voor nodig en dat is niet optimaal, en in deze tijd van draadloze oplossingen niet nodig, noch gewenst.

De tweede methode die je kunt gebruiken, is de media synchroniseren met je pc of Mac, en vervolgens de iPad aansluiten en de boel weer terugsynchroniseren. Ook dit is allesbehalve optimaal, omdat er nu zelfs een gehele extra computer voor nodig is. Sinds de komst van iOS 7 is dat gelukkig ook allemaal niet meer nodig, al is het wel fijn om te weten dat het ook zonder iOS 7 kan.

Voorheen had je een Camera Connection Kit nodig om video's over te zetten.

AirDrop

Apple introduceerde met iOS 7 AirDrop, een technologie die al langer in OS X werd gebruikt. Met behulp van AirDrop, kun je heel eenvoudig zaken als foto's en video's delen met een iOS-apparaat dat binnen hetzelfde netwerk actief is. Klein nadeel hiervan is echter wel dat AirDrop alleen wordt ondersteund op de iPhone 5 of nieuwer, de iPad 4 of nieuwer en de vijfde generatie iPod touch of nieuwer.

Dat betekent helaas dat als je een gloednieuwe iPad Air (review) hebt met AirDrop, maar nog een 'oude' iPhone 4s, het dus niet mogelijk is om deze methode te gebruiken (hetgeen is waarom we de oude methode nog eventjes hebben uitgelegd).

Heb je wél AirDrop op beide apparaten, dan is het proces heel eenvoudig. Navigeer op je iPhone naar de app Foto's en Albums. Druk vervolgens op Selecteer en selecteer de video's die je wilt versturen naar de iPad in kwestie. Druk nu op het pictogram delen linksonder (vierkantje met pijl omhoog) waarna er een balk omhoog schuift.

Hier zie je de iPad verschijnen onder het kopje AirDrop (zorg wel eerst dat de iPad aan is en niet stand-by). Selecteer vervolgens het pictogram van het apparaat waar je mee wilt delen. Op de iPad wordt nu gevraagd of je de overdracht wilt accepteren, waarop je uiteraard positief antwoordt. De video wordt nu overgezet en verschijnt tussen je mediabestanden alsof de video op de iPad zelf was geschoten.

AirDrop maakt het tegenwoordig een eitje om video's over te zetten tussen iOS-apparaten.

3 Reactie(s) op: Hoe krijg je iPhone filmpjes in iMovie op je iPad?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 december 2013 10:11 Anoniem
  Sinds ios 7 kun je filmpjes ook overzetten door icloud, mijn photostream slaat nu ook filmpjes op.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 augustus 2014 10:55 Anoniem
  Ook pas te gebruiken vanaf de 4e generatie iPad
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 juni 2015 12:49 Anoniem
  als ik een ik een imovie film gemaakt op de macbook air (nieuw) wil airdroppen naar mijn iphone 6 gaat dit niet goed…
  de iphone geeft aan dat er een app gedownload moet worden. ik kan vervolgens op de knop 'naar de app store gaan' drukken maar dan gebeurd er niets en wijst hij de airdrop af! een losse foto verstuurd hij bijvoorbeeld moeiteloos.

  iemand een idee hoe dit kan?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.