High-end-tablets: Android 3.1 versus iPad 2

Door: Jeroen Boer | 27 juli 2011 13:36

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Samsung Galaxy Tab 10.1v

Samsung heeft de primeur van de Galaxy Tab 10.1v aan Vodafone gegeven, wat de v in het typenummer verklaart. Dit betreft eigenlijk de originele 10,1inch-versie van Samsungs Galaxy Tab, voordat het bedrijf opnieuw naar de tekentafel ging toen het zag hoe dun de iPad 2 was. Het belangrijkste verschil met de versie die Vodafone verkoopt, is dat Samsungs eigen versie een stuk dunner is en op dit vlak zelfs de iPad 2 verslaat. Daarnaast heeft Samsung aan de 'eigen' versie nog een microSD-kaartslot toegevoegd, iets dat ontbreekt op de geteste 10.1v. De Galaxy Tab 10.1v heeft dan weer een veel betere camera. Opvallend aan de Galaxy Tab 10.1v is hoe weinig hij weegt, deze tablet is voelbaar een stuk lichter dan de andere tablets, hij is zelfs lichter dan de iPad 2.

De Galaxy Tab ligt erg lekker in de hand. Uiteraard speelt het gewicht hierbij een rol, maar ook de vormgeving van de achterkant van de tablet maakt verschil. Er is in het midden een soort inkeping die ervoor zorgt dat de tablet lekker in de hand ligt. De beeldkwaliteit van het scherm is goed. Een groot nadeel van de Galaxy Tab 10.1v is de prijs. De tablet is alleen via Vodafone verkrijgbaar en die wil er zonder abonnement 599 euro voor hebben. Dat is gezien het interne geheugen van 'maar' 16 GB, vergeleken met de andere Android-tablets, een hoop geld. Er zit overigens geen simlock op het apparaat en een sim van een andere mobiele provider werkt dan ook prima. Door het lage gewicht en de geringe afmetingen vinden we dit de mooiste tablet, al levert u wel in op uitbreidingsmogelijkheden en is hij relatief duur.

Samsung Galaxy Tab 10.1v

Prijs € 599,- (16 GB/3G)

Meer info Vodafone

Oordeel 8/10

Pluspunten

Licht

Stevig

Ligt lekker in de hand

Minpunten

Prijs

Weinig uitbreidingsmogelijkheden

Motorola Xoom

De Motorola Xoom was de eerste Android3.0-tabet die in de Verenigde Staten te koop was en wordt door Google gebruikt als referentiemodel. Zo was Android 3.1 als eerste beschikbaar voor de Xoom en was ook ons testexemplaar voorzien van 3.1. In Android 3.1 zijn de widgets schaalbaar en is de rendering van afbeeldingen verbeterd. Qua hardwarekeuzes zien we geen afwijkende dingen, ook Motorola heeft gebruikgemaakt van een 10,1inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het scherm is in kwaliteit vergelijkbaar met de schermen die Acer en Packard Bell gebruiken. Ook bij Motorola zien we dus een rastertje van het aanraakgedeelte in beeld.

Waar de Xoom het echt op aflegt ten opzichte van de andere tablets, is gewicht en dikte. Het comfort is hierdoor een stuk minder en dat valt zeker op naast de iPad 2 of de Samsung Galaxy Tab 10.1v. Daarnaast valt op dat het ontwerp op diverse fronten wat minder doordacht is. De achterkant voelt niet bepaald solide aan en de schroefjes vallen op. De grootste uitdaging is nog het vinden van de aan/uit-knop, die heeft Motorola heel eigenwijs aan de achterkant geplaatst. Het apparaat heeft een microSD-kaartslot, maar kan hier vreemd genoeg niets mee. Volgens Motorola moet het kaartslot werken na een update, maar die update zat in ieder geval niet verwerkt in de update naar Android 3.1. De adviesprijs is aan de hoge kant.

Motorola Xoom

Prijs € 599,- (32 GB), € 699 (32 GB/3G)

Oordeel 7/10

Pluspunten

Android 3.1

Minpunten

Slordige afwerking

Zwaar

Geheugenkaartslot werkt niet zonder toekomstige update

Grid van aanraakscherm zichtbaar

0 Reactie(s) op: High-end-tablets: Android 3.1 versus iPad 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.