Hoe kan mijn MacBook op mysterieuze wijze indommelen?

Door: christopher-breen | 06 maart 2015 11:01

How To

Soms, als je je MacBook even op een speaker naast je bureau zet, gaat het scherm op zwart en kun je hem niet meer uit de slaapstand krijgen. Als je de laptop vervolgens oppakt en op een knop drukt, gaat het scherm weer aan. Hoe komt dat?

Dit lijkt te maken te hebben met magneten. Maar laten we je eerst even wat achtergrondinformatie geven:

Wanneer je het deksel van je MacBook dichtdoet, komt het apparaat in de slaapstand terecht. Dat komt doordat een magneet in de rand van het scherm de slaap aan/uitknop activeert (ook wel bekend als de Hall Effect-knop). Als je het deksel opent, verdwijnt de trekkracht van de magneet en laat de knop de computer ontwaken.

De MacBook Pro en MacBook Air.

Een grote speaker, zoals bijvoorbeeld een subwoofer, bevat een redelijk grote magneet. Wanneer je je MacBook op de speaker zet, oefent de magneet waarschijnlijk voldoende trekkracht uit om de Hall Effect-knop in je laptop om te zetten. En het apparaat zal niet ontwaken zolang het op de speaker staat omdat de knop denkt dat het deksel nog altijd dicht is. Daarom ontwaakt de computer zonder problemen wanneer je hem van de speaker af haalt.

Apple's uitleg

Voor de sceptici: neem even een kijkje bij Apple's eigen artikel Mac notebooks: Magnets in devices may cause computer to sleep unexpectedly (Engelstalig). Dit verhelderende stuk leert ons dat zelfs de kleine speakers in een iPhone voldoende kunnen zijn om een laptop in de slaapstand te zette als je de smartphone op de handsteun legt. (Maar om eerlijk te zijn bleef mijn MacBook Air hardnekkig wakker toen ik het zelf met mijn iPhone probeerde.)

0 Reactie(s) op: Hoe kan mijn MacBook op mysterieuze wijze indommelen?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.