Weekoverzicht: Het beste van week 27

Door: Redactie MacWorld | 05 juli 2015 08:12

Mac

We begrijpen het best als je deze week niet alle artikelen op Macworld.nl hebt gelezen. Daarom zetten we de zeven beste artikelen van week 27 nog even voor je op een rij.

iOS 9 - Een eerste indruk

Gepubliceerd op: maandag 29 juni

Apple heeft iOS 9, haar nieuwe besturingssysteem voor de iPad en iPhone, onthuld. We konden iOS 9 al even gebruiken en bekijken de nieuwe functies en veranderingen in het ontwerp en bespreken de grote vraag: moet je updaten naar iOS 9? En wat zijn eigenlijk de verschillen met iOS 8?

iOS 9 wordt onder meer pro-actief, op de iPad wordt multi-tasken mogelijk en er is een gloednieuwe News-app. Het besturingssysteem moet in de herfst beschikbaar worden, maar de publieke bèta zal waarschijnlijk eind deze maand al beschikbaar zijn.

Lees het artikel iOS 9 - Een eerste indruk

Eerste foto's iPhone 6s: buitenkant verandert niet

Gepubliceerd op: woensdag 1 juli

Op foto's van de iPhone 6s, die in handen zijn gekomen van 9to5mac, is te zien dat de nieuwe smartphone aan de buitenkant hetzelfde zal zijn als de iPhone 6. Aan de binnenkant verandert er echter wel het nodige.

De buitenkant verandert niet ten opzichte van de iPhone 6. Wel wordt de 6s wat dikker maar dat is nauwelijks te zien. Aan de binnenkant verandert zoals gezegd wel wat. De bevestigingspunten wijzen op nieuwe onderdelen zoals bijvoorbeeld een nieuwe chip. Volgens eerdere berichten zal dat een A9-chip met 2GB RAM-geheugen worden.

Lees het artikel Eerste foto's iPhone 6s: buitenkant verandert niet

'iPhone 6s krijgt 12 megapixel camera en filmt 4K'

Gepubliceerd op: vrijdag 3 juli

Deze week veel geruchten over de iPhone 6s want de smartphone krijgt een 12 megapixel camera die ook 4K-video's kan maken. Dat blijkt uit een document dat is gelekt door een medewerker van Foxconn dat werkt aan de nieuwe iPhones. Met de camera aan de achterkant van de iPhone zou je ook 4K-video's kunnen filmen en ook in slowmotion met 240 frames per seconden.

Ook de camera aan de voorkant wordt beter want de FaceTime-camera gaat van 1,2 naar 5 megapixels. Daarnaast bevestigd het document ook een aantal geruchten die al eerder rondgingen. Zo krijgt de iPhone 6s 2GB RAM-geheugen, wordt de smartphone beschikbaar in roségoud en de vingerafdrukscanner dertig procent sneller.

Lees het artikel 'iPhone 6s krijgt 12 megapixel camera en filmt 4K'

Alle geruchten over de Apple Watch 2

Gepubliceerd op: maandag 29 juni

De Apple Watch is een paar maanden geleden in de verkoop gegaan is vanaf 17 juli ook in Nederland verkrijgbaar. Inmiddels duiken er ook de nodige geruchten op rond die wijzen op de Apple Watch 2. Wanneer de smartwatch uitkomt is nog niet bekend.

De Apple Watch 2 krijgt waarschijnlijk een FaceTime-camera, wordt minder afhankelijk van je iPhone en de batterij zou langer mee moeten gaan. Verder hebben we zelf ook nog wel wat op ons verlanglijstje staan voor de nieuwe Watch. Een slimme polsband en een ingebouwde GPS zouden wat ons betreft bijvoorbeeld mogen worden toegevoegd.

Lees het artikel Alle geruchten over de Apple Watch 2

Probeer OS X El Capitan uit op je Mac

Gepubliceerd op: dinsdag 30 juni

Net als vorig jaar met Yosemite laat Apple mensen die geen ontwikkelaar zijn OS X El Capitan op hun Mac uitproberen voorafgaand aan de publieke release van komende herfst. Apple kondigde op WWDC 2015 aan dat het publiek de aankomende nieuwe versie van het Mac besturingssysteem - OS X El Capitan - zal mogen uitproberen als onderdeel van haar nieuwe, gratis bètaprogramma.

We laten je zien hoe je je kan inschrijven voor het programma, maar daar zitten ook wat risico's aan vast. Als je maar één Mac hebt is het niet aan te raden om mee te doen. Daarnaast moet je ook letten op je privacy want je geeft Apple in wezen toestemming om diagnostische, technische en gebruiksdata van je te verzamelen, tenzij je je daarvoor afmeldt.

Lees het artikel Probeer OS X El Capitan uit op je Mac

36 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Gepubliceerd op: maandag 29 juni

In deze tutorial laten we je wat trucs zien om de batterij van je iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4 of oudere iPhone langer mee te laten gaan in iOS 8 (of iOS 7). Bovendien kijken we naar Apple's nieuwe energiebesparende functies in iOS 9.

Er zijn een hoop functies op je iPhone die veel vragen van de batterij. Bluetooth, 3G en AirPlay zijn daar voorbeelden van. Door deze functies uit te schakelen als je ze niet nodig hebt bespaar je energie van je batterij. Ook kun je het volume en de helderheid van je scherm wat lager zetten en is het ook aan te raden om eens te kijken welke apps er nu veel van je batterij vragen en die wat minder te gebruiken.

Lees het artikel 36 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Roamingkosten definitief afgeschaft in 2017

Gepubliceerd op: dinsdag 30 juni

Deze week werd er eindelijk een akkoord bereikt over de roamingkosten in Europa. Vanaf medio 2017 worden ze definitief afgeschaft. Volgend jaar gaan we zelfs al minder betalen voor het gebruik van onze telefoons in het buitenland.

Je betaalt roamingkosten als je in het buitenland gebruik maakt van je mobiele telefoon. Daar betaal je dan niet alleen de kosten van je Nederlandse aanbieder, maar ook de kosten voor het gebruik van de aanbieder in het buitenland. De kosten voor de buitenlandse aanbieder zijn de roamingkosten.

Lees het artikel Roamingkosten definitief afgeschaft in 2017

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Het beste van week 27

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.