Weekoverzicht: Met publieke bèta's, de nieuwe iMac en Office 2016

Door: redactie-macworld-nl | 12 juli 2015 08:11

Nieuws

We begrijpen het best als je deze week niet alle artikelen op Macworld.nl hebt gelezen. Daarom zetten we nog even de beste zeven artikelen van deze week voor je op een rij. Met deze week de publieke bèta's van iOS en OS X, de nieuwe iMac en Office 2016 voor de Mac.

Publieke bèta iOS 9 en OS X El Capitan beschikbaar

Gepubliceerd op: vrijdag 10 juli

Afgelopen vrijdag zijn de publieke bèta's van iOS 9 en OS X El Capitan beschikbaar geworden. De bèta's waren al beschikbaar voor ontwikkelaars maar zijn nu voor iedereen toegankelijk. Wil je de bèta's installeren dan moet je je wel aanmelden als bèta-tester en Apple laten weten wat je bevindingen zijn. Hiermee help je Apple om de besturingssystemen zo goed mogelijk af te leveren als de definitieve versies uitkomen later dit jaar.

Er is in de nieuwe versies van de besturingssystemen vooral aandacht besteed aan de stabilisatie en prestaties, maar er zijn ook zeker nieuwe features toegevoegd. In twee handige how to's laten we je zien hoe je de bèta's installeert en wat daar bij komt kijken.

Lees ook: Zo installeer je de bèta van iOS 9

Lees ook: De publieke bèta van OS X El Capitan installeer je zo

Apple iMac met Retina 5K-display - Bijna zo goed als zijn voorganger

Gepubliceerd op: dinsdag 7 juli

In oktober werd de 27 inch iMac met Retina 5K-beeldscherm uitgebracht. Het was voor het eerst dat een iMac een Retina-scherm kreeg. Nadeel was echter het forse prijskaartje. De iMac heeft inmiddels een nieuw instapmodel dat een stuk goedkoper is, maar gaat dat niet ten koste van de prestaties?

Apple bracht de vernieuwde iMac uit in mei. Onlangs introduceerde Apple een instapmodel dat driehonderd euro goedkoper is dan zijn voorganger. Voor 2329 euro heb je de prachtigste en krachtigste iMac tot nu toe in huis, althans dat zegt Apple zelf over de 27 inch iMac. Waar is die prijsverlaging in gaan zitten?

Lees de review 'Apple iMac met Retina 5K-display - Bijna zo goed als zijn voorganger'

15 slimme toepassingen voor wearables

Gepubliceerd op: donderdag 9 juli

Wearables zijn ongekend populair. Maar wie aan deze draagbare technologie denkt, komt vaak niet verder dan een hardlooparmband. Zonde, want er zijn veel meer wearables dan dat, elk model met een eigen functie die ons leven makkelijker moet maken. We zetten vijftien toepassingen voor je op een rij.

Zo zijn er handige toepassingen op het gebied van gezondheid, virtual reality en navigatie. Daarnaast kun je zelfs betalen en de thermostaat een paar graden hoger zetten met je wearable. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden met je smartwatch.

Lees de volledige how to '15 slimme toepassingen voor wearables'

'El Capitan ook op iPad'

Gepubliceerd op: dinsdag 7 juli

OS X op de iPad? Misschien wel want Apple heeft de merknaam El Capitan ook vastgelegd voor de tablets. Dat zou wellicht een mooie toevoeging zijn voor de iPad Pro. Bij het European Patent & Trademark Office heeft Apple 'tablets' als mogelijke categorie toegevoegd voor El Capitan.

De toevoeging van OS X lijkt een ideale optie voor de iPad Pro. De verkoopcijfers van de Apple-tablets lopen terug en de 12.9 inch iPad kan daar wellicht verandering in brengen. Als OS X ook beschikbaar wordt op de iPad kan de verkoop van de iPad wellicht worden gestimuleerd.

Lees het volledige artikel 'El Capitan ook op iPad'

Is die website down of ligt het aan mij?

Gepubliceerd op: donderdag 9 juli

Superfrustrerend, je probeert een website te bereiken, maar krijgt nul op het rekest. Die ene Facebook-vriend zegt echter dat er niets aan de hand is. Waar ligt het aan?

Het is daadwerkelijk mogelijk dat een website het voor jou niet doet, terwijl hij bij een ander wel werkt. Dat wil niet automatisch zeggen dat er iets mis is met je internetverbinding, het kan simpelweg te maken hebben dat jij de website benadert via een andere route. Of dat het zo druk is op de website dat het selectief mensen wel en niet lukt om de website te bereiken. Hoe kom je er dan achter of er iets mis is met de website?

Lees de volledige how to 'Is die website down of ligt het aan mij?'

Microsoft brengt Office 2016 uit voor Mac

Gepubliceerd op: vrijdag 10 juli

Microsoft heeft Office 2016 uitgebracht voor de Mac. De nieuwe versies van programma's als Word, PowerPoint en Excel zijn echter alleen te gebruiken met een Office 365-abonnement.

Microsoft belooft dat de documenten er nu ook echt hetzelfde uitzien op Macs als op Windows-computers. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het samenwerken aan documenten. Je kunt anderen uitnodigen voor een document en in Word is er bijvoorbeeld ruimte om reacties op de teksten te geven, en de andere mensen die zijn uitgenodigd kunnen daar weer op reageren.

Lees het artikel 'Microsoft brengt Office 2016 uit voor Mac'

Je Apple ID veranderen doe je zo

Gepubliceerd op: vrijdag 10 juli

Je Apple ID is het account waarmee je op vrijwel alle diensten van Apple kunt inloggen, zoals de App Store, de iTunes Store en iCloud. Als je eenmaal voor één dienst een account hebt aangemaakt, kun je het Apple ID die daarbij hoort ook voor andere diensten van Apple gebruiken. Maar hoe wijzig je het?

Meestal is je Apple ID het primaire e-mailadres van je account. Maar als je Apple ID bijvoorbeeld het adres is van een e-mailaccount dat je niet meer gebruikt, kun je het eenvoudig aanpassen. Hier leggen we uit hoe je je Apple ID kunt veranderen.

Lees de volledige how to 'Je Apple ID veranderen doe je zo'

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Met publieke bèta's, de nieuwe iMac en Office 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.