Help! Mijn iPhone is ingesteld op een vreemde taal (handleiding)

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 mei 2013 15:03

iPad

Heb je je iPhone per ongeluk op een vreemde taal ingesteld die jij niet spreekt? Dan kan het een flinke uitdaging zijn de taal in de instellingen van je iPhone weer op Nederlands te zetten. Alle menu’s en instellingen hebben immers een compleet onbegrijpelijke naam gekregen. In dit artikel lees je stap voor stap op welke knoppen je moet klikken om de taal van je iPhone weer op Nederlands te zetten.

Het menu waar je de taal van je iPhone kan instellen zit altijd op dezelfde plek, ongeacht de taal waarop de iPhone is ingesteld. Zolang je dus op de juiste knoppen klikt is het niet noodzakelijk te begrijpen wat de tekst of omschrijving betekent. Volg daarom de volgende stappen nauwkeurig en let goed op de locatie van de knoppen om te voorkomen dat je in de instellingen verdwaalt.

Taal weer op Nederlands zetten

Zoek eerst de app Instellingen op je iPhone. Je kunt deze app herkennen aan het icoon met de tandwielen. Klik op dit icoon om de Instellingen te openen.

Ga nu op zoek naar het menu dat in het Nederlands Algemeen wordt genoemd. Scroll naar het derde blok in de Instellingen, dat is voorzien van vier verschillende opties. Het menu Algemeen wordt als eerste optie van dit blok weergegeven en is herkenbaar aan hetzelfde icoon met tandwielen als de Instellingen.

Zoek nu de optie Internationaal op. Deze optie staat in het zesde blok, dat als enige blok is voorzien van vier verschillende opties. Het menu Internationaal is de derde optie in dit blok. Helaas is dit blok niet voorzien van een icoon. Tel dus goed de blokken en opties om te zorgen dat je in het juiste blok de juiste optie kiest.

Kies nu de bovenste optie, die in het Nederlands Taal wordt genoemd. Ook dit menu is helaas niet voorzien van een icoon.

Je krijgt nu een lijst met talen te zien. De naam van de taal is in die specifieke taal geschreven. Ga in deze lijst dus op zoek naar het woord Nederlands. Klik op het woord zodat om Nederlands als taal te selecteren. Bevestig vervolgens je keuze door op de blauwe knop in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

1 Reactie(s) op: Help! Mijn iPhone is ingesteld op een vreemde taal (handleiding)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 mei 2016 08:43 Anoniem
    wie kan ik mijn i phone weer in nederlands terug zetten
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.