Heeft Apple de app-zoekmachine Chomp geïntegreerd in de App Store?

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 juni 2012 19:59

Nieuws

Ontwikkelaars van iOS-apps zeggen dat Apple de zoekresultaten van de Apple Store flink heeft veranderd. De zoekmachine geeft voortaan zoekresultaten die aansluiten bij het onderwerp waar je op zoek. Het nieuwe algoritme lijkt verdacht veel op de app-zoekmachine Chomp, die Apple begin dit jaar overnam.

TechCrunch schrijft dat de zoekresultaten van de zoekmachine in Apple Store zijn veranderd. De zoekmachine toonde voorheen apps die in hun naam overeenkomsten vertoonde met het zoekwoord. Apple is overgestapt op een nieuw algoritme dat zoekt naar apps die aansluiten op het onderwerp van de zoekopdracht.

BestParking.com

Eén van de ontwikkelaars die de veranderingen heeft opgemerkt is Benn Sann, oprichter van BestParking.com. De ontwikkelaars stelt dat de Best Parking-app onverwacht op zoektermen als 'chicago parking', 'dc parking' en 'sf parking' een hoge positie in de zoekresultaten van de App Store heeft gekregen. Dit was voorheen niet het geval, aangezien de woorden 'chicago', 'dc' of 'sf' niet in de naam 'Best Parking' voorkomen.

Apple nam in februari 2012 de zoekmachine Chomp over. Met Chomp is het mogelijk apps te zoeken op basis van onderwerp in plaats van naam. Apple wilde geen commentaar geven op de wijze waarop de app in de App Store verwerkt zou worden. Dat de integratie op zou duiken lag echter voor de hand. Het lijkt er dan ook op dat Apple met de introductie van het nieuwe algoritme de technologie achter Chomp in de App Store heeft geïntegreerd.

0 Reactie(s) op: Heeft Apple de app-zoekmachine Chomp geïntegreerd in de App Store?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.