HD filmen op iPhone 3GS eenvoudig gemaakt

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 november 2010 12:18

Nieuws

Op Cydia is een app verschenen die het op eenvoudige wijze mogelijk maakt om in HD te filmen op de iPhone 3GS. In HD filmen op de 3GS was al langer mogelijk, maar hiervoor moest je handmatig een plist-bestand aanpassen. Door HD Video Enabler for 3GS is dit niet meer nodig.

HD Video Enabler for 3GS maakt het mogelijk te filmen in HD en SuperHD-stand. In HD wordt opgenomen in 1080x800 en in SuperHD in 1024x768. De aspectratio van SuperHD wijkt af van de aspectratio van 720p, het standaardformaat voor filmen in HD. De ontwikkelaar heeft hiervoor gekozen om het formaat goed te laten aansluiten op de 4:3 verhouding van de iPhone. Op zijn blog heeft de ontwikkelaar van de app een afbeelding geplaatst waarin zowel HD als SuperHD wordt vergeleken met een opname die door een standaard 3GS is gemaakt.

De app is alleen getest in combinatie met iOS 4.1. Het is hierdoor onbekend of de app ook samenwerkt met eerder iOS-versies. De tweak kun je vinden door in Cydia te zoeken op 'HD Video Enabler for 3GS'. Na het installeren kun je de app activeren door deze aan te vinken in Winterboard.

De vergelijking tussen HD, SuperHD en de standaard opnames van de iPhone 3GS

De video waarin het filmen in HD wordt gedemonstreerd.

0 Reactie(s) op: HD filmen op iPhone 3GS eenvoudig gemaakt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.