Handleiding: Meerdere iPhones met één Mac synchroniseren en content scheiden

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 april 2013 16:26

iPad

Gebruiken meerdere personen bij jou thuis een iPhone, iPod touch of iPad en willen jullie deze apparaten synchroniseren met één Mac? Door gebruik te maken van meerdere iTunes-bibliotheken is het mogelijk content van verschillende gebruikers gescheiden te houden. In dit artikel lees je je meerdere iTunes-bibliotheken op één Mac kunt aanmaken.

Een nieuwe iTunes-bibliotheek aanmaken

Iedere gebruiker die zijn iPhone, iPad of iPod touch met de Mac wil synchroniseren moet op het apparaat een eigen iTunes-bibliotheek aanmaken. Dit is alleen mogelijk als iTunes volledig is uitgeschakeld en ook niet meer in de achtergrond draait. Controleer daarom of in het dock onder het iTunes-logo de witte cirkel is verdwenen.

Houd nu de Optie-toets (ook wel Alt-toets genoemd) op de Mac en klik op het iTunes-logo om de app opnieuw te openen. In plaats van iTunes direct te laden verschijnt nu de vraag in beeld of je een nieuwe iTunes-bibliotheek wilt aanmaken of een bestaande bibliotheek wilt selecteren. Kies de optie Maak bibliotheek aan.

iTunes vraagt je nu de bibliotheek een naam te geven. De bibliotheek wordt standaard opgeslagen in de map ‘Muziek’, maar deze locatie kan je naar eigen wens wijzigen. Klik op de knop Bewaar om je keuze te bevestigen.

De nieuwe iTunes-bibliotheek is nu aangemaakt en klaar voor gebruik.

Schakelen tussen iTunes-bibliotheken

Iedere keer dat iemand zijn of haar iPhone, iPad of iPod touch in het vervolg met de Mac wilt synchroniseren moet hij of zij de juist iTunes-bibliotheek selecteren. Dit kost gelukkig weinig tijd. Sluit eerst iTunes volledig af en controleer of de witte cirkel onder het logo is verdwenen. Open nu iTunes opnieuw door op het icoon in het dock te klikken terwijl je de Alt-toets ingedrukt houdt.

iTunes vraagt nu of je een nieuwe iTunes-bibliotheek wilt aanmaken of een bestaande bibliotheek wilt selecteren. Kies de optie Kies. Navigeer naar de map waar je de iTunes-bibliotheken hebt opgeslagen en selecteer de map van de juiste gebruiker. Selecteer in deze map het bestand ‘iTunes Library.itl’ en klik op de knop Open om de iTunes-bibliotheek te laden. De gebruiker kan nu beginnen met het synchroniseren van zijn of haar iPhone, iPad of iPod touch.

0 Reactie(s) op: Handleiding: Meerdere iPhones met één Mac synchroniseren en content scheiden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.