Handleiding: Meerdere handtekeningen instellen op de iPhone

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 mei 2013 17:02

iPad

Door een handtekening in te stellen op je iPhone plaatst iOS automatisch deze handtekening onder ieder e-mailbericht dat je schrijft. Heb jij echter meerdere e-mailaccounts aan je iPhone toegevoegd? Dan bestaat de kans dat je niet voor beide e-mailadressen dezelfde handtekening wil gebruiken. In dit artikel lees je hoe je meerdere handtekeningen kunt instellen op de iPhone.

Het is mogelijk meerdere e-mailaccounts toe te voegen aan de app Mail op de iPhone. Open hiervoor de app Instellingen en ga naar het tabblad E-mail, contacten, agenda's. Klik vervolgens op de knop Voeg account toe… en kies het soort account dat je gaat toevoegen. Vul vervolgens de gegevens in die iOS voor dit specifieke soort account nodig heeft en klik op Volgende om het account toe te voegen. Zodra je in het vervolg een e-mailbericht opstelt kan je bij de optie Van: aangeven vanuit welk e-mailadres Mail het bericht moet verzenden.

Klik op de knop 'Voeg account toe…' om een extra e-mailaccount in te stellen

Het kan voor allerlei redenen niet handig zijn bij verschillende e-mailadressen dezelfde handtekening te gebruiken. Zo kan je een werkgerelateerde e-mailbericht formeler willen afsluiten dan een e-mail naar vrienden. Heb je een apart e-mailadres voor bijvoorbeeld Marktplaats? Dan wil je hier wellicht niet je achternaam vermelden.

iOS biedt in dit geval gelukkig de mogelijk per e-mailaccount een aparte handtekening in te stellen, waardoor je de afsluiting op de aard van het account kunt afstemmen. Open hiervoor allereerst de app Instellingen en ga naar het tabblad E-mail, contacten, agenda's. Open nu het menu Handtekening, dat in het vierde witte blok te vinden is.

Open het menu 'Handtekening' onder het tabblad 'E-mail, contacten, agenda's'

Het menu Handtekening biedt je de mogelijkheid te kiezen tussen de opties Alle accounts en Per account. Selecteer de optie Per account om voor ieder account een aparte handtekening in te stellen. Het aantal invoervelden voor handtekeningen wordt nu automatisch uitgebreid.

Stel nu per e-mailaccount de handtekening in die je automatisch onder e-mailberichten die je vanuit het account verstuurt wil laten plaatsen. Ben je klaar met het invoeren van alle handtekeningen? Klik dan op de knop E-mail… in de linkerbovenhoek van het scherm om de invoer te bevestigen en terug te gaan naar het vorige menu. De handtekeningen zijn nu opgeslagen.

Selecteer de optie 'Per account' en geef per account een handtekening op

Wil je bij één van de e-mailaccounts geen handtekening opgeven, maar voor de overige accounts wel? Laat dan simpelweg het invoerveld voor het e-mailaccount dat geen handtekening hoeft te krijgen leeg.

De app mail selecteert automatisch een verzendadres voor je en plaats de bijbehorende handtekening onder het e-mailbericht. Zodra je het verzendadres wijzigt verandert iOS automatisch de handtekening. Een e-mailbericht is voortaan dus altijd voorzien van de juiste afsluiting.

0 Reactie(s) op: Handleiding: Meerdere handtekeningen instellen op de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.