Handleiding: Bluetooth-toetsenbord koppelen met je Apple TV

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 januari 2013 18:22

Mac

iOS 5.2 voor de Apple TV maakt het mogelijk een Bluetooth-toetsenbord met het apparaat te koppelen. Hoe doe je dit eigenlijk? In deze how-to leggen we je uit hoe je een Bluetooth-toetsenbord koppelt met een Apple TV op iOS 5.2.

Het koppelen van toetsenborden aan de Apple TV is alleen mogelijk op iOS 5.2. Update daarom eerst je Apple TV naar dit besturingssysteem. Dit kan het menu Instellingen > Algemeen > Software-update. De Apple TV download vervolgens de meest actuele versie van het besturingssysteem en installeert de software.

Bluetooth-apparaten zoeken

Nadat je iOS 5.2 hebt geïnstalleerd kan je beginnen met het koppelen van je Bluetooth-toetsenbord. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Bluetooth. De Apple TV gaat nu op zoek naar Bluetooth-apparaten. Zorg er dus voor dat je toetsenbord vindbaar is. Kan de Apple TV je Bluetooth-toetsenbord niet vinden? Controleer dan of deze niet nog gekoppeld is met een ander apparaat en verbreek deze verbinding.

Selecteer je toetsenbord uit de gevonden apparaten. De Apple TV geeft je vervolgens een viercijferige code. Type deze koppelingscode in op je toetsenbord en bevestig de code door op enter te klikken. Je toetsenbord is nu gekoppeld aan je Apple TV.

Navigeren met het toetsenbord

Met behulp van een toetsenbord kun je eenvoudig door de Apple TV navigeren. Je kunt menu's selecteren met behulp van de pijltjes en een menu kiezen door op de enter-toets te klikken. Druk op de escape-toets in de linkerbovenhoek van je toetsenbord om een menu af te sluiten.

0 Reactie(s) op: Handleiding: Bluetooth-toetsenbord koppelen met je Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.