Handleiding: Bepaal zelf of apps, boeken en muziek automatisch worden gedownload

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 april 2013 16:43

iPad

Download je een app, album, muzieknummer of boek op je iPhone? Dan kan deze content ook automatisch worden gedownload op je iPod touch, iPad, Mac of Windows-machine. Je kunt zelf bepalen welke content automatisch op welk apparaat wordt gedownload. In deze handleiding lees je hoe je het automatisch downloaden van content kunt instellen of kunt uitschakelen.

Voor- en nadelen van automatisch downloaden

Het automatisch laten downloaden van content biedt als voordeel dat nieuwe content automatisch op al je Apple-apparaten en je iTunes-account beschikbaar is. Je hoeft de content dus niet handmatig opnieuw te downloaden. De werkwijze heeft echter ook nadelen. Heb je bijvoorbeeld een iPhone met 64GB opslagruimte en een iPad met 'slechts' 16GB? Dan is de kans groot dat je iPad door het automatisch downloaden van content stampvol raakt.

Gebruik je samen met bijvoorbeeld gezinsleden één Apple ID? Dan zie je dankzij het automatisch downloaden van content ook bijvoorbeeld de kookapps van je moeder of vrouw op je iPhone verschijnen. In dit soort gevallen kan het dan ook handig zijn alleen bepaalde content automatisch naar andere apparaten te laten downloaden of de feature in zijn geheel uit te schakelen.

Automatisch downloaden instellen op de iPhone, iPad en iPod touch

Wil je het automatisch downloaden van content instellen op je iPhone, iPad of iPod touch? Open dan naar de app Instellingen. Kies vervolgens onder aan de lijst met instellingen het menu iTunes en App Stores. Onder het kopje Automatische downloads vind je schakelaars voor Muziek, Apps en Boeken. Zet de schakelaar achter de content die je niet automatisch wilt laten downloaden uit.

Wil je alleen apps automatisch laten downloaden? Zet dan alleen de schakelaar achter ‘Apps’ aan

Het downloaden van content kan veel data verbruiken. Download je onderweg op je iPad via een 3G-verbinding bijvoorbeeld een app en wordt deze door je iPhone eveneens via een 3G-netwerk automatisch gedownload? Dan download je de app dus twee keer en verbruik je een dubbele hoeveelheid data. De datakosten voor het downloaden van een app kunnen hierdoor snel oplopen.

Apple biedt je daarom de mogelijkheid het automatisch downloaden van muziek, apps en boeken onmogelijk te maken op het moment dat een apparaat met een 3G-netwerk is verbonden. Ga hiervoor opnieuw naar Instellingen en open het menu iTunes en App Stores. Zet de schakelaar achter de tekst Gebruik mobiele data uit om het automatisch downloaden van content via een 3G-netwerk te blokkeren. Het automatisch downloaden van content van meer dan 50MB nooit mogelijk, ook niet als je de optie wel inschakelt.

Automatisch downloaden instellen in iTunes op de computer

Ook op de computer kan het automatisch downloaden van content worden beperkt tot specifieke bestandssoorten of in zijn geheel worden uitgeschakeld. Maak je gebruik van een Mac? Klik dan in de menubalk van iTunes aan de bovenzijde van het scherm op de knop iTunes en kies de optie Voorkeuren. Open vervolgens het tabblad Store. Maak je gebruik van een Windows-machine? Klik dan op de knop Bewerken in de menubalk van iTunes en open het menu Voorkeuren. Ga vervolgens naar het tabblad Store.

Bepaal zelf welke content automatisch aan iTunes op je Mac of Windows-machine worden toegevoegd

Op het tabblad Store vind je onder het kopje Automatische downloads de opties Muziek, Apps en Boeken. Vink de soorten content aan die je automatisch door iTunes wilt laten downloaden zodra deze worden aangeschaft of gedownload. Wil je dat iTunes nooit automatisch content download? Vink dan zowel Muziek, Apps als Boeken uit.

0 Reactie(s) op: Handleiding: Bepaal zelf of apps, boeken en muziek automatisch worden gedownload

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.