Handige iPhone-apps voor op reis

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 maart 2013 14:03

iPad

Ga je op reis? Allerlei apps kunnen je helpen je reis eenvoudiger, soepeler en prettiger te laten verlopen. Het aanbod is echter groot. Welke apps zijn nou echt de moeite waard? In dit artikel vind je zeven handige apps die op reis goed van pas kunnen komen!

TripAdvisor Offline City Guides

Als je op bezoek bent in een vreemde stad is alles nieuw. Waar zijn de bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en waar zitten de lekkere restaurantjes? In welk hotel kan je het beste overnachten? TripAdvisor Offline City Guides is een app die een groot aantal stedengidsen bevat. Je kunt de kaarten downloaden naar je iPhone, waardoor deze offline bekeken kunnen worden. Je hebt dus altijd, ook als je geen dataverbinding hebt, een gids bij je die je langs alle leuke plekken in de stad leidt. TripAdvisor Offline City Guides is gratis beschikbaar in de App Store en een aanrader.

Laat TripAdvisor Offline City Guides je langs alle leuke plekken en restaurantjes in een stad leiden

CityMaps2Go

Als je in een vreemde stad loopt is het altijd even zoeken om de juiste weg te vinden. CityMaps2Go helpt hierbij door je de beschikking te geven over een kaart over de stad waar jij op bezoek bent. De kaarten kunnen worden gedownload naar je iPhone, waardoor deze offline beschikbaar zijn. Je kunt de app dus gebruiken zonder dat hier datakosten aan verbonden zijn. CityMaps2Go is beschikbaar in een gratis en betaalde versie. In de gratis versie mag je twee kaarten gratis downloaden. Daarna moet je voor kaarten gaan betalen. De betaalde versie is beschikbaar voor 1,79 euro en biedt je gratis toegang tot een onbeperkte hoeveelheid kaarten.

Download kaarten naar je iPhone en bekijk deze offline met CityMaps2Go

Currency Converter Plus

Ga je buiten Europa op reis? Dan is het verstandig de prijs van een product eerst om te rekenen naar euro’s voor je tot aankoop overgaat. Het kan echter een uitdaging zijn de bedragen uit je hoofd om te rekenen. Currency Converter Plus is een app die je hierbij helpt. De app kan bedragen in allerlei valuta omrekenen naar euro’s. Currency Converter Plus is uitgerust met een rekenmachine waarin je kunt invullen welk bedrag je moet betalen en hoeveel geld je hebt overhandigd. Je krijgt hierdoor direct te zien hoeveel je terugkrijgt of nog moet bijbetalen. Daarnaast bevat de app een overzicht van wisselkoersen. Currency Converter Plus is gratis te downloaden in de App Store.

Reken buitenlands geld razendsnel om naar euro’s met Currency Converter Plus

Vertaler Pro

Als je op reis ben is de kans groot dat je de lokale taal niet spreekt. Dit kan in de praktijk erg lastig zijn, aangezien je bijvoorbeeld verkeersborden met tekst, reclames, uitleg en andere informatie niet kunt lezen. Vertaler Pro zorgt ervoor dat je deze tekst desondanks kan begrijpen. Voer simpelweg de zin in die je wilt vertalen en Vertaler Pro vertaalt deze naar het Nederlands. De app bevat standaard alleen geschreven vertalingen. Tegen betaling is het mogelijk hier gesproken vertalingen aan toe te voegen. Vertaler Pro biedt ondersteuning voor 18 verschillende talen. De app is gratis beschikbaar in de App Store.

Met de Vertaler Pro kan je vreemde talen snel vertalen naar het Nederlands

Wi-Fi Finder

Gebruik maken van een 3G-verbinding in het buitenland is kostbaar. WiFi-netwerken kunnen uitkomst bieden. Het is dan ook verstandig je iPhone te zien van een app die je helpt open WiFi-netwerken te vinden. Wi-Fi Finder is zo’n app. De app geeft je een overzicht van alle beschikbare WiFi-netwerken, toont de exacte locatie van het netwerk en of het netwerk met een wachtwoord is beschermd. Het gaat hierbij om zowel gratis als betaalde Wi-Fi-netwerken. Wi-Fi Finder maakt gebruik van een database waarin WiFi-netwerken kunnen worden aangemeld. Je ziet hierdoor dus ook WiFi-netwerken die net buiten je bereik vallen, waardoor je simpelweg de juiste richting op kunt lopen om verbinding te krijgen. Een handige app dus! Wi-Fi Finder is gratis beschikbaar in de App Store.

Met Wi-Fi Finder kan je in het buitenland altijd een draadloos netwerk vinden

0 Reactie(s) op: Handige iPhone-apps voor op reis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.