Hackers brengen Siri naar vierde generatie iPod touch en iPhone 4

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 oktober 2011 20:09

Nieuws

Hackers zijn er in geslaagd Siri over te zetten naar de vierde generatie iPod touch en iPhone 4. De hack bevat een cruciaal onderdeel die in de eerdere versie van de Siri-hack ontbrak: het communiceren met de servers van Apple. Hierdoor is het mogelijk via Siri informatie op te vragen.

Kort na de lancering van de iPhone 4S slaagde ontwikkelaar Steven Troughton-Smith erin Siri te laten draaien op een gejailbreakte iPhone 4. Siri was grotendeels te gebruiken, maar de software kon niet communiceren met de servers van Apple. De functionaliteit van Siri was hierdoor beperkt.

Het is Troughton-Smith nu samen met hacker Grant Paul gelukt deze beperking te verwijderen. Siri werkt volgens de hackers op de iPhone 4 net zo soepel als op de iPhone 4S. Op de iPod touch zou de interface iets langzamer aanvoelen als op de iPhones, maar Siri functioneert naar behoren.

Troughton-Smith zegt dat Siri op de iPod touch en iPhone 4 momenteel uitgebreid wordt getest. De ontwikkelaar geeft aan dat de Siri op de andere apparaten wordt vrijgegeven zodra zeker is dat de oplossing veilig is en andere features in iOS 5 niet beïnvloed. Waarschijnlijk wachten de ontwikkelaars hiermee tot een jailbreak voor de iPhone 4S beschikbaar is.

[youtube]P8GLwG4_qBY [/youtube]

Siri op een vierde generatie iPod touch

0 Reactie(s) op: Hackers brengen Siri naar vierde generatie iPod touch en iPhone 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.