Hackers breken in bij iPhone-maker Foxconn

Door: rene-schoemaker | 09 februari 2012 12:30

iPad

Een hackersgroep claimt te hebben ingebroken bij iPad- en iPhonemaker Foxconn. De 'grey hats' zeggen onder de naam van Apple valse orders te kunnen invoeren.

De groep Swagg Security zegt de servers van Foxconn te hebben gehackt en de gebruikersnamen en wachtwoorden van leveranciers als Apple en Microsoft in handen te hebben. Daardoor kunnen zij in het bestelsysteem van de hardwaremaker komen en orders invoeren die niet van echt te onderscheiden zijn.

De groep heeft een statement op pastebin gepubliceerd waarin zij die claim neerleggen. De groep zegt de hack te hebben geplaatst vanwege "de hilariteit die ontstaat bij het compromitteren en vernielen van een infrastructuur". Ze zeggen ook "behoorlijk teleurgesteld" te zijn met onmenselijke werkcondities bij Foxconn. Maar dat is geen reden geweest om te hacken, net zo min als het ontdekken van het mogelijke bestaan van een iPhone 5.

Ook wachtwoorden van Dell en Intel

Swagg Security zegt vrijwel moeiteloos langs de firewall van Focxonn te zijn gekomen. In een paar dagen tijd heeft de groep "bijna alles wat belangrijk is" buitgemaakt, waaronder passwords van Foxconn-klanten als IBM, Intel en Dell maar ook van Apple en Microsoft.

Inmiddels hebben de beheerders van Foxconn de site services.foxconn.com uit de lucht gehaald nadat er verdachte bestellingen waren gepleegd, bericht Apple Insider . Foxconn zegt tegen Apple Insider niet te willen reageren op zaken die te maken hebben met "interne netwerkbeveiliging".

Volgens beveiligingsbedrijf F-Secure heeft Foxconn niet bepaald de "best pratices" gevolgd in de netwerkbeveiliging. Tegen The Register zegt Mikko Hypponen van F-Secure dat via een zoekopdracht met Google te zien is dat er een uploadmogelijkheid is op services.foxconn.com en dat de hackers waarschijnlijk via die ingang zijn binnengekomen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Hackers breken in bij iPhone-maker Foxconn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.