Hackers: 12 miljoen Apple-ID's van FBI gestolen - UPDATE

Door: henk-jan-buist | 04 september 2012 10:18

iPad

Hackers zeggen 12 miljoen Apple-identifiers te hebben gestolen van een FBI-agent. Volgens de hackersgroep AntiSec bespiedt de FBI via apparaten van Apple Amerikaanse burgers.

Hackergroep AntiSec zegt een Java-gat te hebben misbruikt om in te breken op de laptop van een cyberagent van de FBI. Volgens de hacktivisten bevatte de laptop een forse lijst van meer dan 12 miljoen records van UDID's (Unique Device Identifier), gebruikersnamen, apparaatinformatie, tokens, telefoonnummers en adressen.

'FBI bespiedt burgers'

De hackers beschuldigen de FBI ervan stiekem burgers te volgen. Om hun beschuldiging kracht bij te zetten, plaatsen ze nu het bewijs daarvan online. Dit 'bewijsmateriaal' is ontdaan van alle persoonlijke informatie en is uiteindelijk een lijst van zo'n 1 miljoen UDID's.

Mac Rumors bevestigt dat de UDID's inderdaad echte ID's zijn. De hackers zeggen dat ze deze ID's van de FBI hebben gestolen, maar dat valt niet te verifiëren. Mac Rumors oppert dat deze UDID's net zo goed afkomstig kunnen zijn van een ontwikkelaar. Een journalist van Cnet heeft de FBI om een reactie gevraagd, maar tot op heden nog niets vernomen.

Update 5 september: De FBI heeft in een verklaring laten weten dat het bureau geen bewijs heeft dat het materiaal van een agent afkomstig is. Op het Twitter-account van de FBI is het persbureau van de dienst stelliger. De FBI heeft deze gegevens niet en de bewering van AntiSec is 'volledig onwaar', staat te lezen op het account.

The Next Web heeft een tool online gezet waarin gebruikers hun UDID kunnen invullen om te zien of hun gegevens bij de 1 miljoen gepubliceerde ID's zitten. De techsite vermeldt erbij dat degenen die zich zorgen maken over hun privacy, ook alleen een deel van hun UDID kunnen invoeren om de database te doorzoeken.

0 Reactie(s) op: Hackers: 12 miljoen Apple-ID's van FBI gestolen - UPDATE

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.