Hacker maakt gratis in-app aankopen op het iOS-platform

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 juli 2012 14:04

Nieuws

Een Russische hacker heeft een manier ontdekt om gratis in-app aankopen te doen. Door een drietal stappen uit te voeren kan het aankoopproces in iOS-apps worden omzeild, waardoor de in-app aankopen gratis kunnen worden bemachtigd.

9to5Mac heeft een gratis in-app aankoop gemaakt en bevestigt dat de hack werkt. Een jailbreak is niet noodzakelijk om gebruik te maken van de hack en kan worden uitgevoerd op apparaten die iOS 3.0 tot iOS 6.0 draaien. Via de hack kunnen in-app aankopen worden gedaan in bijna alle apps. Slechts een klein aantal apps is tot nu toe niet kwetsbaar gebleken voor de hack.

Vervangende App Store

De hack is ontwikkeld door de Russische hacker ZonD80. ZonD80 stelt de App Store niet te hebben gehacked, maar 'alleen' een vervangende App Store te hebben geschreven. De hacker stelt met de hack ontwikkelaars te willen helpen apps beter te beschermen en Apple te stimuleren protocollen te verbeteren.

Apple heeft The Loop laten weten de situatie de situatie te onderzoeken en zeer serieus te nemen. Het bedrijf heeft de video waarin ZonD80 de hack demonstreerde van YouTube laten verwijderen. Als reactie hierop heeft ZonD80 een nieuwe video online gezet, waarin hij laat zien dat de hack nog steeds uitgevoerd kan worden.

[youtube]2pnxj-Y_JVE[/youtube]

Niet zonder risico

Het uitvoeren van de hack is niet zonder risico en is dan ook iets wat wij je afraden. Door de hack uit te voeren legt je iOS-apparaat contact met een server van ZonD80. De hacker geeft op zijn website nadrukkelijk aan geen geld, wachtwoorden of andere gegevens te willen stelen. Het is echter niet met zekerheid te zeggen welke informatie op de server wordt verzameld. Het uitproberen van de hack is dan ook volledig op eigen risico!

0 Reactie(s) op: Hacker maakt gratis in-app aankopen op het iOS-platform

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.