Hacker bedient thermostaat via Siri

Door: tonie-van-ringelestijn | 22 november 2011 13:18

Mac

Een hacker is erin geslaagd om via een eigen proxy voor Siri, de assistent-app met spraakbediening op de iPhone 4S, zijn thermostaat te bedienen.

Het verschijnen van een instructie voor het hacken van Siri leidt tot allerlei nieuwe toepassingen van de virtuele assistent die via spraakbediening is te gebruiken. Webontwikkelaar Pete Lamonica heeft Siri nu gemod om een thermostaat te bedienen met zijn stem, schrijft Cult of Mac. Siri vertelt hem de status van de thermostaat en hij kan de temperatuur veranderen.

Lamonica startte zijn project nadat ontwikkelaars van het bedrijf Applidium afgelopen week instructies voor het kraken van Siri via een aangepaste SSL certification authority had gepubliceerd. De ontwikkelaar wil met zijn Siri proxy het aantal zaken dat Siri kan bedienen uitbreiden. Momenteel is het takenpakket van Siri beperkt tot een aantal functies en diensten die Apple toestaat. Lamonica heeft de broncode van zijn Siri-proxy online gezet.

Meer Siri-hacks

Ontwikkelaars hebben Siri recent al naar verschillende andere apparaten geport, zoals de iPhone 4 en de iPod touch. Anderen hebben Siri uitgebreid met extra taken door de functie van het versturen van tweets te gebruiken om andere apparaten aan te sturen. Applidium stelde vorige week een aantal tools beschikbaar waarmee ontwikkelaars voor elk mobiel apparaat een app kunnen maken die de spraakzame virtuele assistent benut.

Apple heeft de iPhone 4S met Siri vorige maand gelanceerd. Siri is een speech-to-textapplicatie die gesproken commando's uitvoert en ook beantwoordt.

0 Reactie(s) op: Hacker bedient thermostaat via Siri

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.