Hack voor iPod nano verschenen

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 december 2010 11:42

iPhone

Ontwikkelaar en hacker James Whelton heeft de iPod nano weten te hacken. De eenvoudige Springboard-hack maakt het mogelijk lege plekken te creëren tussen verschillende apps en apps onzichtbaar te maken. De hack is weliswaar klein, maar maakt het voor andere ontwikkelaars mogelijk om de iPod nano verder te onderzoeken.

De hack werkt door het plist-bestand op de iPod nano aan te passen. Hierdoor is het mogelijk apps te verwijderen en lege ruimtes te plaatsen. Na het hacken van de iPod is het overigens niet meer mogelijk om apps te verplaatsen. Op het moment dat je dit probeert voert de iPod nano een snelle reset uit, waardoor de hack ongedaan wordt gemaakt. Het is wel mogelijk de iPod nano te synchroniseren via iTunes zonder dat de hack verloren gaat.

Op de website NanoHack.me heeft Whelton een tutorial geplaatst waarmee je de iPod nano kunt hacken. Hierbij raadt de hacker je aan een backup te maken van het plist-bestand voordat je wijzigingen toebrengt. Hierdoor kun je de iPod nano volgens Whelton altijd eenvoudig naar de oorspronkelijk staat terug brengen.

De lege ruimtes op de iPod nano (Bron: NanoHack.me)

0 Reactie(s) op: Hack voor iPod nano verschenen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.