Haal meer uit iOS 8 op je iPad

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 december 2014 10:54

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

DuckDuckGo

De zoekmachine DuckDuckGo slaat geen gebruikersdata op, waardoor je zoekgedrag volledig anoniem blijft. Deze zoekmachine heeft als doel om de privacy van zijn gebruikers zo veel mogelijk te beschermen. Standaard geeft Safari zoekresultaten weer in Google. In iOS 8 is het mogelijk om DuckDuckGo als zoekmachine te selecteren. Navigeer naar Instellingen / Safari / Zoekmachine. Selecteer daarna DuckDuckGo. Open Safari en bekijk of deze anonieme zoekmachine bevalt.

Heb je liever niet dat bedrijven je zoekopdrachten monitoren? Gebruik dan DuckDuckGo!

Zoek mijn iPad

De iCloud-functie Zoek mijn iPad is een handige methode om bij vermissing of diefstal de geografische locatie van de tablet te achterhalen. Helaas werkt deze functie niet meer wanneer de accu leeg is. Sinds iOS 8 is je iPad in staat om automatisch de locatie te delen wanneer er bijna geen batterijlading meer is. Deze functie staat niet standaard ingeschakeld. Ga achtereenvolgens naar Instellingen / iCloud / Zoek mijn iPad en zet de schuifknop achter Stuur laatste locatie aan. Bij vermissing vraag je via www.icloud.com de recentste locatie op.

Je vermiste iPad stuurt bij een kritisch batterijniveau automatisch de laatste locatie door.

Batterijgebruik

Vind je dat de accu van je iPad het niet zo lang volhoudt? Wellicht slurpen bepaalde apps de batterij telkens leeg. In iOS 8 kun je zien welke toepassingen de accu zwaar belasten, handig! Open Instellingen / Algemeen / Gebruik / Batterijgebruik. In percentages staat uitgedrukt welke apps er veel batterijlading vreten. Wanneer Begin-/toegangsscherm bovenin staat vermeld, betekent het dat je de iPad vaak op stand-by hebt staan. In dat geval loont het de moeite het toestel vaker volledig uit te schakelen. Je kunt kiezen om het batterijgebruik van de afgelopen 24 uur of van de afgelopen zeven dagen te tonen.

Bekijk welke apps ervoor zorgen dat de accu het niet zo lang volhoudt.

0 Reactie(s) op: Haal meer uit iOS 8 op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.