Haal meer uit iOS 8 op je iPad

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 december 2014 10:54

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Locaties delen

Digitale gesprekpartners willen vaak van elkaar weten op welke plek ze zijn. Je geografische locatie verzend je in iOS 8 simpel via een iMessage. Ga naar Berichten en start met iemand een gesprek. Zodra je gesprekspartner wilt weten waar je bent, druk je rechtsboven op Details. Kies voor Stuur mijn huidige locatie. Een plattegrond met je huidige locatie verschijnt nu in de conversatie. Je kunt er ook voor kiezen om je locatie een vaste periode met iemand te delen. Kies in dat geval voor Deel mijn locatie. Tik daarna op Deel één uur, Deel tot vannacht of Deel voor altijd. Wanneer meerdere vrienden hun locatie delen, zie je op één kaart waar ze zich bevinden.

Beslis hoelang je je locatie met iemand wilt delen.

Groepsberichten organiseren

iOS 8 biedt nu in de Berichten-app ook meer mogelijkheden om groepsgesprekken te organiseren. Zo geef je gesprekken gemakkelijk een naam en bepaal je welke personen er toegang hebben tot het gesprek. Open de app Berichten en start een nieuw gesprek. Voeg in het Aan-veld twee of meer personen toe aan de conversatie. Stuur vervolgens een iMessage naar je vrienden. Tik rechtsboven op Details en veeg omlaag. Bedenk een logische naam voor de groep, bijvoorbeeld 'Voetbalteam' of 'Familie'. Via Voeg contact toe nodig je eventueel meer leden uit voor het gesprek. Heb je even geen tijd om alle berichten te volgen? Activeer de schakelaar achter Niet storen, zodat je niet telkens een melding ontvangt.

Voeg een groepsnaam toe aan gesprekken met meerdere personen.

Sms'en vanaf iPad

Met de update iOS 8.1, heeft Apple nóg een mogelijkheid gecreëerd. Het bedrijf voegde namelijk een functie toe waarmee je kunt sms'en vanaf de iPad wanneer er een iPhone op hetzelfde wifi-netwerk is aangemeld. Apples tablet stuurt vanuit de Berichten-app sms'jes door naar de iPhone, waarna ze bij de ontvanger worden afgeleverd. Hier merk je overigens niks van, want het lijkt net alsof je sms'jes rechtstreeks vanaf de iPad verstuurt.

Spotlight

Apple heeft zijn zoekfunctie Spotlight in iOS 8 verbeterd. Voorheen zocht Spotlight hoofdzakelijk op je iPad, maar nu raadpleegt de functie ook verschillende bronnen van internet. Verder toont het ook resultaten uit iTunes en de App Store. Maak ergens op het midden van het beginscherm een korte veegbeweging omlaag. Typ een trefwoord. Afhankelijk van het gekozen trefwoord, verschijnen er mogelijk nieuwsberichten en app-suggesties op het scherm. Heb je liever dat Spotlight alleen zoekt naar resultaten op je iPad? Ga naar Instellingen / Algemeen / Zoek met Spotlight. Verwijder de vinkjes voor items die je niet in de zoekresultaten wilt weergeven.

Spotlight zoekt voortaan ook naar nieuwsberichten op internet.

0 Reactie(s) op: Haal meer uit iOS 8 op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.