Haal meer uit iOS 8 op je iPad

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 december 2014 10:54

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Handoff

Apples nieuwste mobiele besturingssysteem maakt het mogelijk om op verschillende apparaten aan een document te werken. Deze functie heet Handoff. Zodra je bijvoorbeeld op een iPhone bezig bent met een bericht, kun je op de iPad verdergaan met de tekst (en andersom). Het werkt onder meer in de applicaties Mail, Berichten, Agenda, Contacten, Kaarten en Herinneringen. Daarnaast kun je het ook voor Safari gebruiken. Zodra je een surfsessie begonnen bent op een iPhone, ga je op de iPad gewoon door waar je was gebleven.

Handoff functioneert alleen wanneer de apparaten met hetzelfde iCloud-account zijn geconfigureerd en een actieve bluetooth-verbinding hebben. Ga naar Instellingen / Bluetooth en activeer de schuifknop achter Bluetooth. Ga daarna naar Algemeen / Handoff en voorgestelde apps en controleer of de functie Handoff is ingeschakeld. Typ nu bijvoorbeeld op je iPhone een mailtje of bezoek een website. Op het Toegangsscherm van de iPad verschijnt linksonder het pictogram van de app die op je iPhone is geopend. Druk op dit pictogram en veeg omhoog om met je iPad de taak af te ronden. Op deze manier kun je zelfs e-mails sturen vanaf mailaccounts die niet op je iPad zijn geconfigureerd. Verder is het ook mogelijk om Handoff te gebruiken vanuit de appkiezer. Druk tweemaal op de thuisknop en veeg naar rechts. Nuttig is dat ook ontwikkelaars deze functie in hun apps kunnen implementeren. Hierdoor krijgen als het goed is binnenkort meer apps de mogelijkheid om verder te gaan op een ander apparaat.

In de appkiezer zie je welke app je tijdelijk van de iPhone kunt overnemen.

Spraakberichten

Apple heeft zijn app Berichten in iOS 8 voorzien van nieuwe functies. Zo is het nu mogelijk om geluid op te nemen. Open Berichten en maak een nieuw bericht aan. Houd vervolgens rechtsonder het pictogram met de microfoon ingedrukt om geluid op te nemen. Wanneer je het bericht hebt ingesproken, laat je het scherm weer los. Tik op het pijltje om het spraakbericht naar de ontvanger te verzenden. Via het kruisje kun je de opname desgewenst wissen.

Geen zin om te typen? Verzend dan een iMessage met een spraakbericht.

Videoberichten

Naast spraakberichten verpak je nu ook videoberichten in een iMessage. Houd de iPad in portretmodus (staand) met de thuisknop naar beneden. Open de app Berichten en houd het pictogram met de camera ingedrukt. Druk op de rode knop om de opname te starten. Wanneer je klaar bent met de opname, druk je nogmaals op de rode knop. Via de afspeelknop bekijk je het resultaat. Tevreden? Gebruik het pijltje om het videobericht te verzenden.

Je neemt rechtstreeks videoberichten op en verstuurt ze via een iMessage.

Audio en video behouden

Als je audio- en videoberichten in een iMessage verstuurt, verwijdert het toestel na twee minuten automatisch de bestanden. Ook als de ontvanger het bericht heeft gehoord of gezien, verdwijnt het bestand vanzelf van het toestel. Apple heeft deze functie geïntroduceerd om opslagruimte te besparen. Wanneer je tenslotte alle mediaberichten van vrienden bewaart, is het geheugen snel vol.

Gelukkig kun je de leukste fragmenten wel bewaren. Druk in de conversatie onder of boven het mediabestand op Behoud. Wil je graag standaard alle audio- en videoberichten opslaan? Ga naar Instellingen / Berichten. Bij de opties Audioberichten en Videoberichten geef je vervolgens met Nooit aan dat je de berichten niet automatisch wilt verwijderen.

Druk op Behoud om een verzonden of ontvangen videobericht op te slaan.

0 Reactie(s) op: Haal meer uit iOS 8 op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.