Haal meer uit iOS 8 op je iPad

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 december 2014 10:54

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Widgets in dagweergave

Voorheen werd de informatie in het Berichtencentrum (dagweergave) alleen aangeleverd door toepassingen van Apple, zoals Agenda, Herinneringen en Verkeersinformatie. Ontwikkelaars voegen nu desgewenst zelf widgets van hun apps toe aan de dagweergave in het Berichtencentrum. Inmiddels is er al een waslijst beschikbaar van apps die een widget aan het Berichtencentrum toevoegen. Via het eerder besproken Evernote lukt het bijvoorbeeld om vanuit de dagweergave notities aan te maken.

Wanneer je Dropbox installeert, bekijk je in de widget welke bestanden je recent in de cloud hebt opgeslagen. Verder is LinkedIn de moeite waard wanneer je graag wilt weten welke mensen je profiel onlangs bekeken hebben. Je kunt overigens zelf bepalen welke widgets je inschakelt. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en druk op Wijzig. Druk bij iedere app op het plusteken om de bijbehorende widget te activeren. Je wijzigt eventueel de volgorde van de widgets. Sluit het venster met Gereed en bekijk welke informatie er in het Berichtencentrum beschikbaar is.

Je bepaalt zelf welke widgets je in de dagweergave van het Berichtencentrum activeert.

In de dagweergave vraag je vlot een overzicht met widgets op van je favoriete apps.

Dropbox

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Score: 5

LinkedIn

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Score: 4,5

Oproepen beantwoorden

Wanneer je iPad en iPhone bij hetzelfde iCloud-account zijn aangemeld, is het mogelijk om met je iPad binnenkomende gesprekken te beantwoorden. Een voorwaarde is wel dat beide apparaten met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden. Apple heeft deze functie de naam Continuïteit gegeven. Het is bijvoorbeeld handig wanneer de iPhone ergens aan de oplader hangt, terwijl de iPad binnen handbereik is. Via Instellingen / iCloud vul je zo nodig de juiste inloggegevens in.

Zodra je een oproep ontvangt, verschijnt de naam van de beller in beeld. Verder staat erbij vermeld dat de oproep afkomstig is van je iPhone. Druk op Accepteer om het gesprek aan te nemen. Ook gemiste oproepen bekijk je op de iPad. Open hiervoor FaceTime en tik het tabblad Audio aan om een overzicht met gemiste oproepen op te vragen. Verder zie je ook in het Berichtencentrum wie er gebeld heeft. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en kies voor Berichtgeving.

Dankzij iOS 8 neem je nu ook met je iPad binnenkomende oproepen aan.

Telefoneren

Wil je iemand bellen, maar ligt de iPhone nog op de slaapkamer? Je kunt nu ook de iPad gebruiken om gesprekken te voeren. Hiervoor is het wederom wel noodzakelijk dat beide apparaten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangemeld. Open de app FaceTime en druk op het tabblad Audio. Via het plusteken verschijnt de contactenlijst op het scherm. Druk op de naam van de contactpersoon en tik op het belpictogram om het telefoonnummer weer te geven. Tik vervolgens op het nummer om te telefoneren.

FaceTime stuurt de telefoonopdracht door naar je iPhone.

Uitzetten

Heb je liever niet dat iPhone-oproepen automatisch ook op je iPad verschijnen? Geen probleem, want je zet deze functie gemakkelijk uit. Navigeer naar Instellingen / FaceTime. Deactiveer de schakelaar achter de optie Via mobiel netwerk iPhone. Binnenkomende oproepen verschijnen niet meer op de iPad. Bovendien kun je nu ook niet meer vanaf je iPad telefoneren.

Je zet de belfunctie op de iPad gemakkelijk uit.

0 Reactie(s) op: Haal meer uit iOS 8 op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.