9 apps om alles uit de gezellige kerstdagen te halen

Door: Evi Maquoi | 11 december 2014 00:00

iPad

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

De drukke, maar o zo gezellige kerstdagen staan weer voor de deur! Het vergt vaak een hoop gedoe. Gelukkig bestaan er heel wat apps voor iOS en Android die je het werk uit handen nemen. Deze negen apps maken de feestdagen niet alleen een stuk makkelijker maar ook heel wat leuker.

1. AppLock Theme Xmas & New Year

Prijs: Gratis

Je kunt je toegangsscherm van Android wel beveiligen, maar als je dat niet voldoende vindt, kun je met AppLock nog een stapje verder. Hiermee kun je een ontgrendelmodus met wachtwoord of patroon instellen voor specifieke apps of instellingen. Nadat je twee keer een wachtwoord hebt ingevoerd, kun je aangeven welke toepassingen wel en niet achter slot en grendel moeten. Zo is het bijvoorbeeld aangeraden om de Play Store en Instellingen te vergrendelen met een wachtwoord. Ook handig is de zogenoemde fotokluis voor privéafbeeldingen. In deze versie krijgt je ontgrendelscherm een fraai kerstjasje.

Beveilig bepaalde apps in ware kerststijl met AppLock.

2. Tiny kerst

Prijs: € 2,69

Als je je dochter wilt voorbereiden op kerstmis, kun je haar ongetwijfeld een groot plezier doen met het kerstverhaal van Tiny. Er is een voorleesmodus (met overigens wat vervelende stemmen) maar kinderen vanaf pakweg zeven jaar kunnen ook zelf aan de slag. De illustraties zijn statisch maar er zitten wel leuke achtergrondgeluiden in het boek verwerkt. Ook handig is dat sommige moeilijke woorden voorzien zijn van extra uitleg. Als kers op de taart zit er ook nog een memoryspel met drie moeilijkheidsniveaus in het spel. Bovendien is er ook nog een quiz met vragen over het kerstverhaal. Leuk voor meisjes van 3 tot 8 jaar.

Niets is voor jonge meiden zo gezellig als een avondje op de bank met een verhaal van Tiny.

3. Chicken Invaders 3 Xmas

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Heimwee naar een simpel spelletje zoals Space Invaders? Dan moet je Chicken Invaders 3: Revenge of the Yolk Christmas Edition (ook wel kortweg Xmas) eens proberen, dat ook voor Android-toestellen beschikbaar is. Een uitzinnige bende intergalactische kippen met kerstmutsen probeert het heelal te veroveren en het is jouw missie om daar een stokje voor te steken. Vuur je munitie af en verander de kippen in chickenburgers en ovenverse kippenbillen. Grappig en behoorlijk verslavend spelletje voor jong en oud. De eerste levels zijn volledig gratis, daarna kun je het volledige spel aanschaffen via een eenmalige in-app-aankoop. Enig minpuntje dat wij ondervonden is dat de game nog niet aangepast is voor iPhone 6.

Kerstkippen! Aanvallen!

4. Shave Santa

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

De kerstman draagt veel zorg voor zijn baard. Kun jij 'm helpen met scheren, knippen en trimmen? Kies één van de vele scheerinstrumenten en leef je lekker uit. Wel voorzichtig zijn want anders begint die kin te bloeden. Dit spelletje (ook voor Android) biedt leuke visualisaties en geluidseffecten en zal door heel wat kinderen gewaardeerd worden. Standaard kun je kiezen tussen de enige echte kerstman en Rudolph het rendier, maar via in-app-aankopen kruipen ook de sneeuwman, elf, Bobo de ijsbeer en Scrooge in je barbierstoel. Voor iOS heb je ook nog het gelijkaardige Toca Hair Salon - Christmas Gift.

Vind je de baard van de kerstman niet zo verzorgd? Duw 'm in de kappersstoel en leef je uit.

5 Reactie(s) op: 9 apps om alles uit de gezellige kerstdagen te halen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 december 2014 14:36 Anoniem
  Review…. Heette dat vroeger niet gewoon advertentie?

  Wel een briljante manier op adblockers te omzeilen. Dat dan weer wel.
  Nadeel is dat je mensen masaal weg aan het jagen bent van je website
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 december 2014 15:01 Oscar
  Dit artikels is volgens mij, geen advertorial, maar gewoon een review, waarin uit de vele kerst apps, een kleine selectie is gemaakt van kerst apps, die onder de aandacht worden gebracht,. Advertenties zijn noodzakelijk om een website online te houden, Op het internet lijkt misschien alles gratis, maar niets is echt gratis, ook op het internet, gaat voor niks, alleen de zon op. En als het toch gratis zou zijn, dan is het betaald door een adverteerder/sponsor.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 december 2014 20:06 Anoniem
  Als er niet bij staat dat het reclame is, dan is het geen reclame.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 december 2014 12:00 Anoniem
  Aldus Oscar den Brave….zucht…
  Over klakkeloos aannemen gesproken ….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 december 2014 13:57 Oscar
  Tja zucht…nog maar effe….heel diep………..gast, wie je ook wezen mag.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.