Haagse ondernemers niet gelukkig met de komst van een Apple Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 januari 2013 14:43

Mac

Ondernemers in de Haagse Passage zijn niet gelukkig met de onduidelijkheid over de komst van een grote Apple Store. De winkeleigenaren zijn vooral ontevreden over de grote invloed die Apple wil uitoefenen op het winkelcentrum. Een grote kerstboom die al zeker tien jaar in de Passage staat zou namelijk het veld moeten ruimen.

De winkeleigenaren stellen geen begrip te hebben voor de wensen van Apple. ‘De kerstboom moet blijven. Er komen duizenden mensen van heinde en verre om van die kerstsfeer te proeven', zegt de eigenaar van vulpennenspeciaalzaak P.W. Akkerman tegen Omroep West. Het raadslid Richard de Mos van Groep de Mos heeft in de Haagse gemeenteraad schriftelijk vragen gesteld over het verdwijnen van de kerstboom en wil dat het stadsbestuur bij Apple aandringt op de terugkomst van de boom.

Geen informatie

De ondernemers zijn daarnaast ontevreden over het feit dat zij officieel niets van de komst van de Apple-winkel gehoord hebben. Apple zou echter bij de gemeente al een aanvraag hebben ingediend om drie verschillende panden om te bouwen tot één winkel. Het lijkt er dan ook op dat Apple de Haagse Apple Store groter wil maken dan zijn winkel in Amsterdam.

De winkeleigenaren in de Passage zijn niet gelukkig met de omvang van de nieuwe Apple Store. Sommige ondernemers stellen dat Apple hierdoor wel erg dominant aanwezig wordt in de passage. De ondernemers hadden liever een grotere variatie aan winkels in het winkelgebied gezien.

0 Reactie(s) op: Haagse ondernemers niet gelukkig met de komst van een Apple Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.