Apple boekt grote winst in eerste kwartaal

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 28 april 2015 10:47

iPhone

Apple heeft een grote winst geboekt in het eerste kwartaal van 2015. Dat maakte Apple CEO Tim Cook bekend op de bespreking van de eerstekwartaalcijfers van dit jaar.

Apple heeft in het eerste kwartaal van 2015 een winst geboekt van 13,6 miljard dollar. Alleen de winst uit het vorige kwartaal was hoger, hierin wist het bedrijf een nettowinst van 18 miljard te presenteren. Ten opzichte van vorig jaar is de omzet 27 procent hoger, maar de omzet van 58 miljard is echter ook geen record. Het vorige kwartaal was het succesvolst met 74,6 miljard dollar aan omzet. Het eerste kwartaal van 2015 is wel het succesvolste eerste kwartaal tot nu toe en dat heeft volgens Cook te maken met de aanhoudende sterkte van de iPhone, Mac en de App Store.

Meer iPhones en Macs, iPad zorgenkindje

De cijfers zijn te verklaren door de verkoop van de iPhone. In het eerste kwartaal werden er 61,1 miljoen exemplaren verkocht van de smartphone. Dat is bijna veertig procent meer dan in het eerste kwartaal van 2014. De verkoop van de iPad blijkt echter nog steeds een probleem te vormen voor Apple. Er werden weliswaar 12,6 miljoen tablets verkocht, maar dat is 22,9 procent minder dan vorig jaar. In 2014 gingen er in het eerste kwartaal nog 16,3 miljoen iPads over de toonbank. De verkoop van de Apple-computers steeg ten opzichte van vorig jaar met 8,8 procent. Er werden 4,5 miljoen Macs en Macbooks verkocht in de eerste maanden van 2015.

0 Reactie(s) op: Apple boekt grote winst in eerste kwartaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.